22.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κουρτινάιτις: «Τον Οκτώβρη άρχισαν να πονάνε πλάτες, πόδια, χέρια»

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις παραχώρησε συνέντευξη σε λιθουανικό μέσο και μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τη Χίμκι για τα οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε την περασμένη χρονιά ο ρωσικός σύλλογος. Προβλήματα που είχαν ως συνέπεια τη μη συμμετοχή της ομάδας ούτε στην EuroLeague, ούτε στην VTB League την προσεχή σεζόν. 

Αναλυτικά, ο 61χρονος Λιθουανός τεχνικός ανέφερε: «Στην αρχή της περασμένης σεζόν άρχισαν να εμφανίζονται οικονομικά θέματα. Από τον Οκτώβρη και μετά άρχισαν να πονούν οι πλάτες, τα πόδια και τα χέρια των παικτών. Αποδείχθηκε πως αυτό γινόταν επειδή δεν έπαιρναν τους μισθούς τους. Προσωπικά εστίαζα περισσότερο στο μπάσκετ. 

 Μας έλεγαν πως είναι επαγγελματίες, ότι δεν πληρώνονται και ότι δεν ήρθαν στη Ρωσία από αγάπη για τη χώρα, αλλά για να εργαστούν. Προσπάθησω να δώσω λύσεις, να ασχοληθώ και με το μπασκετικό και με το οικονομικό κομμάτι. Όμως δεν γινόταν. Ήταν δύσκολο. 

Έδωσα και την καρδιά μου στην ομάδα, στην προσπάθειά μου να βρω χορηγούς. Δούλεψα στη Χίμκι για 8 χρόνια (σσ. 2011-16, 2019-21), έφτιαξα τη δική μου ομάδα. Φυσικά θα ήταν πιο ωραίο να το είχα κάνει στο σπίτι μου αυτό, στη Λιθουανία. Αλλά έτσι είναι αυτά, με εμπιστεύτηκαν, με σεβάστηκαν. Το κλαμπ ακόμα με παίρνει τηλέφωνο για να βοηθήσω στην εξεύρεση χορηγών». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ