18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μια μπασκετική “κυψέλη” στα Γλυκά Νερά

Το μπάσκετ ανθεί με πρόγραμμα και μεράκι στα Γλυκά Νερά και η περιοχή στους πρόποδες του Υμηττού αναπτύσσει με σταθερούς ρυθμούς το άθλημα και προσφέρει μια σοβαρή διέξοδο στη νεολαία. 

Το παιδικό τμήμα του ΓΣ Γλυκών Νερών πανηγύρισε φέτος την άνοδό του στην Β' ΕΣΚΑ νικώντας και τους 20 αγώνες που έδωσε, αν και οι άνθρωποι της ομάδας και οι προπονητές έχουν κάνει σαφές στα παιδιά και τους γονείς τους ότι αυτό που προέχει σε αυτές τις ηλικίες είναι να διδαχθούν σωστά τα βασικά του αθλήματος.

Ο σύλλογος βασίζεται στις ακαδημίες του στις οποίες συμμετέχουν 220 παιδιά και η καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται από τους προπονητές φαίνεται και από τα αποτελέσματα, με συμμετοχή ήδη σε ένα final four από την γενιά του 2005, συμμετοχές σε 3 ΝΒΑ jr τουρνουά, ενώ σταδιακά αρκετοί αθλητές έχουν κληθεί στα κλιμάκια της ΕΣΚΑ και ένας στην Εθνική παμπαίδων.

Το όλο εγχείρημα οργανώνουν και στηρίζουν γονείς από την περιοχή και αυτό καθιστά αυτονόητη την προσοχή τους και την μέριμνα που δίνουν στο να λειτουργούν όλα υποδειγματικά για παιδιά αυτών των ηλικιών που παίρνουν τις βάσεις τους και για τον αθλητισμό, αλλά και για την ζωή γενικότερα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ