20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με μεγάλη συμμετοχή και η τρίτη συγκέντρωση στη Μίκρα (pics)

Επιτυχημένη ήταν και η τρίτη φετινή συγκέντρωση των προπονητών της Βόρειας Ελλάδας, που έλαβε χώρα στα γραφεία του ΣΕΠΚ στη Μίκρα.

Ο βασικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Μέξας, ο οποίος ανέλυσε στους παρευρισκόμενους την προσέγγισή του στο δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Σούλης Μαρκόπουλος, αφού καλωσόρισε τους προπονητές, τους ενημέρωσε για τα τοπικά σεμινάρια τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί και αναφέρθηκε στο τελευταίο της Κομοτηνής, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.

Ο κόουτς Μέξας, με τη σειρά του, ευχαρίστησε για την πρόσκληση να μιλήσει στους συναδέλφους του. Στην ομιλία του, μίλησε για την αναγκαιότητα στο σύγχρονο μπάσκετ της σωστής εφαρμογής του fastbrake και του transitiongame, ειδικά με τη μείωση του χρόνου της επίθεσης, αλλά και την ανάπτυξη των αθλητικών χαρακτηριστικών των παικτών, καθώς και την επιφυλακτικότητα στο να κάνει φάουλ η άμυνα στη διάρκεια του αιφνιδιασμού (λόγω του αντιαθλητικού). Επεσήμανε ορισμένα στοιχεία που θα πρέπει να δουλεύει η κάθε ομάδα για τη βελτίωση του παιχνιδιού της στο δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, όπως η ταχύτητα στην εκτέλεση, το spacing, ο σωστός συγχρονισμός, τα καλά screen, αλλά ιδιαίτερα η βελτίωση της ικανότητας «διαβάσματος» στο τι δίνει η άμυνα. Ανέλυσε, επίσης, στον πίνακα διάφορα options στο επιθετικό transition και γενικά ανέπτυξε τη θεωρία του στο κομμάτι αυτό.

Το επόμενο ραντεβού για την τέταρτη συγκέντρωση των προπονητών στη Μίκρα δόθηκε για τη Δευτέρα 7 Μαΐου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ