23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μία σου και μία μου

Μία θέση στην πρώτη 5άδα των παικτών του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία της Ευρωλίγκα έχει πια ο Κέι Σι Ρίβερς. Ήταν εύστοχος σε δύο από τα έξι που επιχείρησε χθες κόντρα στη Ζαλγκίρις όμως με αυτά έφτασε τα 109 και ξεπέρασε κατά ένα τον Ντρου Νίκολας που την 3ετία 2008-2011 είχε 108 εύστοχα τρίποντα.

 

Μάλιστα, ο Ρίβερς χρειάστηκε πέντε παιχνίδια λιγότερα από τον συμπατριώτη του για να φτάσει αυτόν τον αριθμό. Κι όχι μόνο. Στη λίστα των κορυφαίων «τρίποντων» στην ιστορία του «τριφυλλιού» στην Ευρωλίγκα (από το 2000) έχει και με διαφορά, τον μεγαλύτερο μέσο όρο εύστοχων σουτ.

 

 

Για να έχουμε συμπληρωμένο το «κάδρο» έχει αξία να δούμε και με ποια ποσοστά έφτασαν στις συγκεκριμένες επιδόσεις οι κορυφαίοι «τρίποντοι» στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

 

Ο Ρίβερς αν και δεν σουτάρει φέτος με την ίδια συνέπεια με πέρσι (36,9% έναντι 42%) παραμένει σε πολύ υψηλό ποσοστό με την πράσινη φανέλα, αφού ξεπερνά το 40% κάτι που μόνο άλλοι τρεις από τους κορυφαίους «μπομπέρ» στην ιστορία της ομάδας έχουν καταφέρει.

 

Ωστόσο σε αυτήν την κατηγορία υπολείπεται του Νίκολας. Ο πρώην Αμερικανός της ομάδας έχει κατά μία ποσοστιαία μονάδα καλύτερο ποσοστό ενώ κορυφαίος όλων –πάντα με βάση τους αριθμούς της Ευρωλίγκας και όχι των προγενέστερων διοργανώσεων- είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

 

 

Παράλληλα χθες ο Κέι Σι Ρίβερς ισοφάρισε ένα ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα. Έκανε για 7η φορά τρία κλεψίματα που είναι η κορυφαία επίδοση του. Σε αυτήν μάλιστα έφτασε για 4η φορά φέτος μετά το ματς του Κάουνας αλλά και τα παιχνίδια του Δεκεμβρίου με τη Μάλαγα και του Νοεμβρίου με τη Ρεάλ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ