24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μένει το Λαύριο, εκτός αν…

Με δεδομένη τη διχογνωμία που υπήρχε σχετικά με το αν θα έπρεπε να πέσουν δύο ή τρεις ομάδες από τη Basket League φέτος, το προεδρείο του ΕΣΑΚΕ έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία στη συνεδρίαση του δ.σ. την Τετάρτη 9/7 και έλαβε μια... σολομώντεια απόφαση.

Με τον Ολυμπιακό απόντα και τους Χολαργό, Άρη να ρίχνουν λευκό, αποφάσισε ότι στην Α2 υποβιβάζονται δύο ομάδες: ο Ολυμπιακός, εξαιτίας της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, και ο Κολοσσός ως η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Το Λαύριο, δηλαδή, παραμένει στην Βasket League. Ταυτόχρονα, όμως, προβλέπεται ότι μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών όποια ΚΑΕ έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ κατά αυτής της απόφασης!

Γιατί μπήκε αυτός ο αστερίσκος; Προφανώς επειδή η προκήρυξη του πρωταθλήματος στο άρθρο 5 προβλέπει σαφώς ότι υποβιβάζονται τόσο η ομάδα που δεν κατέβηκε στα πλέι οφ (Ολυμπιακός) όσο και οι δύο ομάδες που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου (Λαύριο και Κολοσσός)!

Το δ.σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε διαφορετικά, διότι υπήρξε η άποψη, που επικράτησε τελικά, ότι στην πρωτόδικη απόφασή του για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού (η οποία ισχύει μετά την επικύρωσή της από το ΑΣΕΑΔ) ο αθλητικός δικαστής δεν ξεκαθάριζε με σαφήνεια αν θα πρέπει να πέσουν δύο ή τρεις ομάδες. Έγινε επί της ουσίας μια συμφωνία κυρίων, την οποία μπορεί να αναιρέσει όποιος έχει έννομο συμφέρον μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών και να αφήσει το ΑΣΕΑΔ να αποφασίσει (όποτε...) οριστικά.

Η συνεδρίαση του δ.σ. του ΕΣΑΚΕ συνεχίζεται...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ