16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λαύριο-Παναθηναϊκός 66-82: «Πράσινη» κυριαρχία! (vid)

Ο Παναθηναϊκός είναι ο απόλυτος «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ και το απέδειξε για ακόμη μια φορά στο Λαύριο. Οι «πράσινοι», μετά το θρίαμβο του ΟΑΚΑ, επιβλήθηκαν άνετα με 82-66 της ομώνυμης ομάδας και σήκωσαν τον 40ό τίτλο πρωταθλητή της ιστορίας τους, μένοντας στο «θρόνο» τους για 5η σερί χρονιά και περνώντας μια χρονιά γεμάτη δυσκολία και αμφισβήτηση, διατηρώντας τουλάχιστον τα «σκήπτρα» εντός συνόρων, σε μια μέρα σημαδιακή και τιμώντας τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Το Λαύριο κατάφερε να «κλειδώσει» στην αρχή του παιχνιδιού τον αντίπαλο στην άμυνά του και, την ίδια στιγμή, στην απέναντι πλευρά η συνεργασία των Μουράτου και Γερομιχαλού ξεχώριζε (10-6 στο 3'). Με τον Μήτογλου, όμως, να βάζει το κορμί του, ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 11-0, που τον έβαλε στο «τιμόνι» στα μέσα της πρώτης περιόδου, με τον Παπαπέτρου να ακολουθεί για το διψήφιο προβάδισμα (15-26 στο 8'). Ένα σερί 7-0 από τους Κόζι και Κάρτερ έδειξε πως οι γηπεδούχοι είχαν «σφυγμό», αλλά σίγουρα φαίνονταν πιο πίσω από τον αντίπαλό τους (22-28).

Το σόου των Παπαπέτρου και Μήτογλου συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι παίκτες του Κάτας είχαν από νωρίς ένα ευρύ προβάδισμα, που έδειχνε πως ήταν απόλυτα αφεντικά στο παρκέ (22-37 στο 15'). Στην απέναντι πλευρά, η άμυνα ήταν η απάντηση, αλλά χωρίς να υπάρξει μεγάλη διαφορά στην εικόνα του παιχνιδιού μέχρι την ανάπαυλα, με το Λαύριο τουλάχιστον να περιορίζει τη ζημιά με αρκετές λύσεις και στην επίθεσή του (31-41).

Οι ξένοι του Λαυρίου επιχειρούσαν να κατεβάσουν κι άλλο τη διαφορά, αλλά την ίδια ώρα έβρισκαν μπροστά τους... τους Έλληνες του Παναθηναϊκού, με τον Παπαπέτερου να παίρνει τρεις βολές και να φέρνει ξανά την απόσταση στο +15 με σχεδόν δύο λεπτά για το τέλος της τρίτης περιόδου (45-60). Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες στην απέναντι μεριά, να διατηρηθούν μπροστά στο σκορ και να μπουν με αυτοπεποίθηση στο τελευταίο δεκάλεπτο (52-65).

Με τον Παπαγιάννη να «σκεπάζει» τα καλάθια και στις δύο πλευρές, το «τριφύλλι» είχε άλλη μια σταθερά, για να οδηγήσει πολύ γρήγορα τη διαφορά στο +17 (54-71 στο 32'). Η «εκρηκτικότητα» του Ντιαλό και του Κάρτερ δεν μπορούσε να είναι αρκετή για τους παίκτες του Σερέλη, που έβλεπαν τους αντιπάλους τους να έχουν επιβληθεί σε απόλυτο βαθμό και άπαντες περίμεναν απλά να τελειώσει το ματς και να γίνει η στέψη, που πραγματοποιήθηκε με το τελικό 82-66 για το 40ό «πράσινο» πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 22-28, 31-41, 52-65, 66-82

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να δώσει άλλες ελπίδες στο Λαύριο και οι τρεις φετινοί Έλληνες ηγέτες του έστειλαν το μήνυμα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου (24 π., 6 ρ., 5 ασ.), ο Ντίνος Μήτογλου (23 π., 12 ρ.) και ο Γιώργος Παπαγιάννης (14 π., 6., 4 ασ.) «καθάρισαν» για τους «πράσινους», υπενθυμίζοντας τη βάση της φετινής σεζόν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός μέτρησε 12 περισσότερες κατοχές, με τα 30 του επιθετικά ριμπάουντ ειδικά έναντι των 15 του Λαυρίου να είναι εντυπωσιακά (16-18 λάθη) και να δείχνουν τα πάντα για τη θέληση να τελειώσει στη Λαυρεωτική τον τίτλο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

https://www.youtube.com/watch?v=dUyCG0yUp3Q



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ