19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λαύριο: Οι μεγάλες νίκες μιας παραμυθένιας σεζόν (vids)

Το φετινό...παραμύθι του Λαυρίου έχει τελικά πολύ περισσότερες σελίδες από όσες θα μπορούσε να φανταστεί ο πιο ένθερμος και πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας στην εκκίνηση της σεζόν 2020-21.

Τότε, στα τέλη Οκτωβρίου, ο κορωνοϊός έπληξε μαζικά τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη και έφερε απανωτές αναβολές αγώνων. Μέχρι το τέλος της regural season αυτή η ιστορία ήταν μακρινό παρελθόν και το Λαύριο είχε τερματήσει στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 17 νικών και 5 ηττών, μετρώντας μόλις ένα χαμένο παιχνίδι εντός έδρας. 

Σήμερα, επτά μήνες και πολλές συγκινήσεις αργότερα, η ευχάριστη έκπληξη που λέγεται Λαύριο, δε συνιστά πλέον κάποιου είδους θαύμα, αλλά πράδειγμα συνέπειας, επιμονής και σκληρής δουλειάς. Σήμερα, ο Χρήστος Σερέλης και οι νεαροί του αθλητές έχουν φέρει στα ίσια τη σειρά των τελικών της Basket League, απέναντι στον πολύπειρο, γεμάτο τίτλους και ιστορία Παναθηναϊκό

Σήμερα, αυτή ομάδα έχει τρυπήσει το ταβάνι της και έχει κερδίσει με το σπαθί της όλες τις μαχές εντός των αγωνιστικών γραμμών, αλλά και τον σεβασμό ολόκληρης της ελληνικής, μπασκετικής κοινότητας. Ας δούμε όμως πως έφτασε έως εδώ. 

Οι μεγάλες νίκες

Η πρώτη μεγάλη στιγμή της σεζόν ήρθε λίγο μετά τα Χριστούγεννα, στην 9η αγωνιστική της Basket League, με την εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με 78-70, που χάλασε το σερί 21 αγώνων που έτρεχε μέχρι τότε η «Ένωση».

Στην αμέσως επόμενη αγωνιστική, το Λαύριο έκανε την υπέρβαση, τουλάχιστον ως τέτοια έμοιαζε τότε, και πλήγωσε τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας με 92-82. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το «πράσινο» ποτήρι και στοίχισε στον Γιώργο Βόβορα τη θέση του στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Στις 10 Φεβρουαρίου, το Λαύριο κέρδισε την ΑΕΚ και στο Κύπελλο, επικρατώντας με 90-85 (74-74 κ.ά) στην παράταση και κλείνοντας θέση για τους τέσσερις φιναλίστ της διοργάνωσης. Στα ημιτελικά τα βρήκε...σκούρα μπροστά στον Παναθηναϊκό που κέρδισε άνετα με 108-71. Οι «πράσινοι» ήταν τελικά αυτοί που σήκωσαν και το τρόπαιο

Οι νίκες απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» τρίτωσαν στις 3 Απριλίου του 2021, όταν το Λαύριο πέρασε από το ΟΑΚΑ με 97-94 (82-82 κ.α)  στο πλαίσιο της 20ης στροφής του πρωταθλήματος, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάισον Κάρτερ (24 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Μία ακόμα μεγάλη στιγμή για την αρμάδα του κόουτς Σερέλη ήταν η τρίτη νίκη κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας, με την οποία σφραγίστηκε η ολική ανατροπή και η πρόκριση στους μεγάλους τελικούς του φετινού πρωταθλήματος. Κάπως έτσι, το Λαύριο έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία των πλέι οφ που επέστρεψε από το 0-2, μετά την ΑΕΚ που είχε κάνει κάτι αντίσοιχο στους τελικούς του 2002 με τον Ολυμπιακό.

Τελευταία, μέχρι την επόμενη (;), αξιομνημόνευτη στιγμή της ονειρικής αυτής σεζόν, η νίκη με 94-89 (81-81 κ.ά) επί του Παναθηναϊκού που διαμόρφωσε το 1-1 στους τελικούς του πρωταθλήματος. Κάρτερ (20 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μουράτος, (19 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Ντιαλό (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ) αποτελούν βασικά γρανάζια αυτής της καλοκουρδισμένης μηχανής καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ