17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το Λαύριο… εξπρές διέκοψε το σερί της ΑΕΚ!

Ακριβώς 14 μήνες κράτησε το αήττητο της ΑΕΚ στην Basket League. Το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη έγινε η πρώτη ομάδα που την υποχρέωσε σε ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 21 συνεχόμενες νίκες. Η καταπληκτική ομαδα του Χρήστου Σερέλη νίκησε με 78-70 και συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες νίκες, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαία φόρμα της και δείχνοντας πως είναι ικανή φέτος για μεγάλα πράγματα. Το Ρέθυμνο ήταν η τελευταία ομάδα που είχε νικήσει την ΑΕΚ στις 27 Οκτωβρίου 2019. Και μια σύμπτωση; Το περσινό πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω κορωνοϊού όταν η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει με το Λαύριο, στις 14 Μαρτίου! Θα μπορούσε το αήττητο να είχε διακοπεί τότε. Διακόπηκε τώρα.

Το Λαύριο έδειξε αποφασισμένο από την αρχή να συνεχίσει το δικό του σερί πετυχαίνοντας μια μεγάλη νίκη. Χτύπησε μέσα στο καλάθι όχι μόνο σκοράροντας, αλλά και παίρνοντας επιθετικά ριμπάουντ, με τον Κάρτερ να κάνει καλή δουλειά και τον Κόζι να σιγοντάρει από την περιφέρεια. Προηγήθηκε με 20-11 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, ωστόσο ση ΑΕΚ κατάφερε να μπει στο παιχνίδι ακουμπώντας την μπάλα μέσα στη ρακέτα.

Στον Γιανίκ Μορέιρα για την ακρίβεια, που δεν είχε αντίπαλο κάτω από τα καλάθια. Ο Αγκολέζος έπαιζε μόνος του το Λαύριο στο πρώτο μέρος, σκόραρε 20 πόντους σε αυτό το διάστημα και ήταν αυτός ο κύριος λόγος, για τον οποίον η ΑΕΚ εκμηδένισε αυτή τη διαφορά στη δεύτερη περίοδο και μάλιστα πέρασε και μπροστά με 33-32 λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Η Ένωση έπαιζε χωρίς τους Σλότερ και Λοτζέσκι, με αποτέλεσμα να στερείται σημαντικών λύσεων σε άμυνα και επίθεση, όμως είναι αλήθεια ότι και αυτοί που έπαιζαν (με εξαίρεση τον Μορέιρα) δεν μπορούσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Το Λαύριο έβρισκε λύσεις, καθώς και ο Μουράτος ήταν ορεξάτος, και προηγήθηκε με 38-35 στο τέλος του πρώτου 20λέπτου.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας δυνατά στην άμυνα, ελέγχοντας τα ριμπάουντ και παίζοντας με αρκετή σύνεση στην επίθεση. Ο Έβανς έγινε κι αυτός παράγοντας του παιχνιδιού, ενώ από την άλλη πλευρά ο Μορέιρα σίγησε στην τρίτη περίοδο και ο Λάνγκφορντ με λίγη βοήθεια από τον Ματσιούλις προσπάθησαν να σηκώσουν το βάρος στην επίθεση της ΑΕΚ. Το Λαύριο πήρε ξανά μια διαφορά 5-6 πόντων, την οποία διατήρησε στην τρίτη περίοδο, ενώ στην τελευταία με τρίποντο του Γερομιχαλού ξέφυγε με 62-54 στο 32'.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει περισσότερο, ο Μορέιρα τελείωσε ξανά κάποιες φάσεις, όμως το Λαύριο έλεγχε το ρυθμό και τον αγώνα. Ο Μουράτος έκανε πολύ καλή δουλειά, με δικό του τρίποντο μάλιστα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 69-60 στο 36'30'', όμως το παιχνίδι "καθάρισε" ο Κάρτερ. Με δύο δικά του μεγάλα σουτ τη στιγμή που η ΑΕΚ επιχειρούσε την τελική αντεπίθεσή της το Λαύριο προηγήθηκε με 74-65 δυόμισι λεπτά πριν απο το τέλος και από εκεί και μετά δεν υπήρχε γυρισμός. Η ομάδα του Σερέλη πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη και δίκαιη νίκη.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Ο Τάισον Κάρτερ ήταν ο παίκτης που έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη του Λαυρίου. Όχι μόνο επειδή ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, αλλά κυρίως διότι έβαλε τα δύο μεγάλα σουτ (ένα δίποντο κι ένα τρίποντο) 2,5 λεπτά πριν από το τέλος, που έκριναν οριστικά το παιχνίδι.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Λαύριο είχε 8/19 τρίποντα και η ΑΕΚ μόλις 2/13.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ