26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κύμης… ανάσταση με Πανιώνιο και φουλ για σωτηρία

Η Κύμη φώναξε βροντερό παρών στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, νίκησε τον Πανιώνιο με 92-82 τον έπιασε στις τρεις νίκες υπερτερώντας σε άθε ισοβαθμία μαζί του αφού τον έχει νικήσει δύο φορές και έδειξε ότι θα είναι πολύ σκληρό καρύδι στην μάχη της παραμονής. Οι Ευβοιώτες είναι μεταμορφωμένοι με τις ποιοτικές προσθήκες των Λιούις και Ουίλιαμς και τα έξοδα της διοίκησης στα μέσα ενός ακόμα πρωταθλήματος δείχνουν ότι μπορούν να πιάσουν τόπο. Ο Πανιώνιος συνεχίζει να χάνει εκτός έδρας όσο κι αν παλεύει και... πλησιάζει και κάποια στιγμή πρέπει να συνδυάσει την αγωνιστική του βελτίωση, επίσης με τις ποιοτικές προσθήκες που έχουν γίνει και με τα αποτελέσματα, αφού η μάχη αναμένεται πολύ σκληρή. Ηγέτης ο Σαγκς για τους νικητές, φορτσάτος στο ντεμπούτο του ο Ουίλιαμς.

Ο Πανιώνιος ήταν πιο μεθοδικός και ομαδικός στα πρώτα λεπτά του αγώνα, στοχεύοντας τον Ντόρσεϊ αλλά έχοντας λύσεις από παντού και προηγήθηκε ε 16-9 απέναντι σε μια Κύμη που πόνταρε τα πάντα στον ασταμάτητο Ματ Ουίλιαμς. Ο νεοφερμένος Αμερικανός σκόρερ πέτυχε τέσσερα γρήγορα τρίποντα, κρατύσε την ομάδα του μέχρι το 23-27 του δεκαλέπτου, όπου είχε σκοράρει 15 πόντους και στην συνέχεια ήρθε η αντεπίθεση. Με Τουτζιαράκη και Σαγκς να δίνουν συμπαράσταση  και τηυν άμυνα να ανεβάζει την πίεσή της, η Κύμη έκανε σερί 10-0 για το 33-27, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έκλεισε το ημίχρονο με καθαρό προβάδισμα, 48-40.

Η Κύμη είχε βρει την ισορροπία της, η άμυνά της ήταν απροσπέλαστη, με τον Ουάνιγκτον να είναι καταλυτικός σε αυτό το κομμάτι και με σωστές επιθετικές επιλογές, στο 27' οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +18, 62-48. Ο Οικονόμου επανέφερε άρον - άρον Παπαντωνίου και Ντόρσεϊ που είχαν πάρει ανάσε και ο Πανιώνιος μείωσε στο 64-57 του 30ου λεπτού.

O Παπαντωνίου πήρε πάνω του τον Πανιώνιο, σκόραρε κατά βούληση, μείωσε στο 66-64 στο 33' και ξανάφερε το ματς στην αφετηρία. Η Κύμη όμως ήταν αποφασισμένη και ψύχραιμη, ο Σαγκς είχε ανεβάσει κατακόρυφα την παραγωγικότητά του και έδινε τις λύσεις και οι Ευβοιώτες πανηγύρισαν την νίκη - βαθιά ανάσα.

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: Ο νέος Ματ Ουίλιαμς μπήκε φουριόζος στον αγώνα και κράητσε την Κύμη στο πρώτο ημίχρονο, όμως, ο παλιός Σκοτ Σαγκς ήταν η εγγύηση στο κρίσιμο φινάλε και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην μεγάλη νίκη.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Κύμη σούταρε με καλύτερα ποσοστά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, είχε 58% έναντι 46% εντός πεδιάς και ως πιο εύστοχη, αναδείχτηε και νικήτρια.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ