17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κόνερ ο βάρβαρος

Ο φοβερός και τρομερός Κόνερ Φράνκαμπ οδήγησε το Ρέθυμνο στην τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα με το 70-63 επί του Αρη που έμεινε στις δύο. Ο Αμερικανός που έχει εξελιχθεί από νωρίς σε αποκάλυψη του πρωταθλήματος με τον Κωστή Ζομπανάκη να  καμαρώνει για την... διαδικτυακή του ανακάλυψη, οδήγησε εκ τους ασφαλούς την ομάδα της Κρήτης με τις τρεις νίκες να είναι... μία και μία αφού θύματα ήταν ΑΕΚ, Προμηθέας και σήμερα ο Αρης. Παραμένουν τα προβλήματα του Αρη αν και ο Μπράουν έδειξε ότι θα βοηθήσει.

"Κλεφτοπόλεμο" έπαιξαν οι ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο, προσέχοντας κυρίως να μην δώσουν ρυθμό και... αέρα στον αντίπαλο. Το 17-15 της περιόδου είχε πρωταγωνιστές Φράνκαμπ και Χριστοδούλου από τους γηπεδούχους και μόνο τον Μποχωρίδη από τον Αρη. Οταν αυτός βρήκε συμπαράσταση από τον Μπράουν που μπήκε κι έδωσε ρυθμό και τον Ντραγκίσεβιτς στο σκορ, ο Αρης από το σε βάρος του 28-23 προσπέρασε με 32-29, αλλά το Ρέθυμνο βρήκε τις λύσεις για να πάει στο ηυμίχρονο προηγούμενο με βραχεία κεφαλή και σκορ 36-34.

Το Ρέθυμνο έπαιξε πιο ορθολογικά στην τρίτη περίοδο, πάντα καθοδηγούμενο από τον εκπληκτικό Φράνκαμπ, συντήρησε μια σημαντική υπέρ του διαφορά απέναντι στον Αρη που επιδόθηκε σε άστοχα τρίποντα κάτω από άσχημες προϋποθέσεις και το 59-50 στο 30' ήρθε δίκαια για τους γηπεδούχους.

Ο Αρης δυνάμωσε την άμυνά του από την αρχή της τελικής ευθείας, παραμένοντας όμως απελπιστικά άστοχος, το ματς εξελίχθηκε σε ρώσικη ρουλέτα και στο 65-61 έγινε μια οριακή φάση, με τον Μποχωρίδη να επιχειρεί τρίποντο και τον διαιτητή Παντελίδη να τον χρεώνει επιθετικό φάουλ λέγοντας ότι άπλωσε τα πόδια του , την ώρα που ο αρχηγός του Αρη ζητούσε αμυντικό και τρεις βολές.  

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ: Κάνει τα πάντα και συμφέρει ο Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος ήταν εκπληκτικός σε ένα ακόμα παιχνίδι του Ρεθύμνου και το οδήγησε στη νίκη με 26 πόντους και άριστα στατιστικά, 4/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 3 ασίστ.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Εξω από την γραμμή του τρίποντου γράφτηκε η ιστορία του σημερινού αγώνα. Οι δύο ομάδες είχαν ισορροπία στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, όμως στα τρίποντα οι γηπεδούχοι είχαν 7/20 και ο Αρης μόλις 3/19.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ