21.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Οι διαμαρτυρίες του Αγγέλου και η ενόχληση, ο Άσκα και ο Σόμπεϊ

Αρκετά ενδιαφέροντα έβγαλε η Συνέντευξη Τύπου του αγώνα ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πάτρας με τους δύο προπονητές να μιλούν για όλα και τον Λίνο Χρυσικόπουλο να κάνει τις πρώτες κουβέντες για την τέταρτη θέση και τα πλέι οφ.

Ο Άσκα, ο Σόμπεϊ και ο Μιλιένοβιτς

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του που «γύρισαν» το παιχνίδι», το οποίο όπως παραδέχθηκε «κάποια στιγμή έδειχνε πως δεν έχει γυρισμό, για να αναφερθεί στη συνέχεια στον Προμηθέα: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ. Ξέραμε πως θα μας δημιουργούσε πολλά προβλήματα αν δεν είχαμε συγκέντρωση και του δώσουμε αιφνιδιασμούς. Εμείς του δώσαμε, γιατί είχαμε βιαστικές επιλογές. Έτσι οι αντίπαλοί μας έτρεξαν και βρήκαν εύκολα καλάθια. Η ψυχολογία μας ήταν αρνητική. Η άμυνα ήταν η βάση για την επιστροφή μας στην τέταρτη περίοδο. Δημιουργήσαμε ανάλογα προβλήματα εμείς πια στον αντίπαλό μας, ισορροπήσαμε στο σκορ, παίξαμε δυνατά και έξυπνα στο τέλος και φτάσαμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα και καλή συνέχεια».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σχολίασε και την παρουσία του Άσκα: «Βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν καταλυτική η παρουσία του στο γήπεδο. Έπρεπε να πιέσουμε στο γήπεδο και να κάνουμε αλλαγές στην άμυνα. Ίσως έκανε και περισσότερα από όσα θα περιμέναμε ποτέ. Όλοι οι παίκτες είχαν μεγάλη θέληση και το έδειξαν. Κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, δεν σκεφτόμαστε την κατάταξη. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ».

Ο Μαρκόπουλος παραδέχθηκε πως έχοντας έναν παίκτη μόνο μια μέρα στη διάθεσή του ένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει και πολλά: «Ότι γίνεται το κάνει ο παίκτης. Αν περάσει ένας μήνας, είναι άλλη υπόθεση. Ο ίδιος ο Άσκα ήρθε, είδε τι μπορούν να κάνουν οι συμπαίκτες του και από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο, απλοποιήσαμε τις κινήσεις μας και αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ».

Οι τελευταίες αναφορές ήταν για τον Σόμπεϊ που ήταν άστοχος σήμερα αλλά και για τον Μιλιένοβιτς, που έχει ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη του: «Ο Σόμπεϊ ήταν άστοχος, όχι κακός. Θα μας βοηθήσει περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια. Οι μεταπτώσεις είναι φυσιολογικές, γιατί αυτή τη στιγμή δέχεται πολλές πληροφορίες, σε αυτό το πρώτο του διάστημα με την ομάδα. Ο Μιλιένοβιτς μας έχει πει ως έχει πρόβλημα στην ωμοπλάτη που τον εμποδίζει να σουτάρει. Έχει κάποια παρα πολύ καλά στοιχεία, αλλά και κάποια άλλα που δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε. Αυτό τον καιρό δεν είναι καλά η ψυχολογία του, αλλά πιστεύω πως θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».

"Δεν είναι δουλειά σας να ρωτάτε γι' αυτό"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μιλώντας για το παιχνίδι στη συνέντευξη τύπου τόνισε: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι και η ποιότητα του ΠΑΟΚ φάνηκε στην ανατροπή που έκανε. Η είσοδος του Άσκα έφερε ένα ξέσπασμα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Κόνιαρης που πίεσε και μας ανάγκασε σε λάθη. Χάσαμε τον έλεγχο, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έβαλε μεγάλα σουτ και ενώ εμείς χάσαμε τα σημαντικότερα. Όταν ο αγώνας πηγαίνει έτσι, κερδίζει ο πιο έμπειρος. Κρατάμε την προσπάθεια και την εικόνα μας και ελπίζω να μην μια.... φωτοβολίδα αυτή μας η εμφάνιση. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μα νέα ομάδα. Ο ΠΑΟΚ σήμερα νίκησε δίκαια».

Ο Αγγέλου ρωτήθηκε για τις «συνεχόμενες διαμαρτυρίες και το πινακάκι του που έφτασε στην εξέδρα»: «Δεν είναι δουλειά σας να ρωτάτε γι’ αυτό. Εϊναι δική μου δουλειά αν θα διαμαρτύρομαι ή όχι. Και ζητώ συγνώμη για το πινακάκι. Πήγα να χτυπήσω το κεφάλι μου αλλά επειδή είναι ελαφρύ μου έφυγε και πήγε στην κερκίδα».

Όταν ρωτήθηκε για τα άστοχα σουτ του Γκίκα απάντησε πως «κάθε παίκτης του Προμηθέα έχει το δικαίωμα να κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει η ομάδα του», ενώ για την παρουσία του Άσκα σημείωσε: «Έπαιξε άμυνα στα χαμηλά σχήματα με αλλαγές και ήταν καθοριστικός. Ενώ ο Κλάντον είχε 6 επιθετικά ριμπάουντ. Υπήρχε αναρχία στην επίθεσή μας σε εκείνα τα σημεία. Ο ΠΑΟΚ έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, ενώ ο Άσκα τον βοήθησε να παίξει και κοντά στο καλάθι. Έβαλε και τις βολές, ενώ δεν το περιμέναμε».

Χρυσικόπουλος: Θα παλέψουμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της επιστροφής του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Έκανε λόγο για μια «δύσκολη νίκη» και πρόσθεσε: «Καταφέραμε και πήραμε τα ριμπάουντ και βγάλαμε μεγάλη διάθεση, αν και είχαμε σχεδόν διπλάσιο αριθμό λαθών. Ήταν πολύ καλός ο Άσκα, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κάποιος πως ήταν το πρώτο του παιχνίδι με την ομάδα. Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και έπαιξε έξυπνα. Είμστε σε πολύ καλό επίπεδο και θα είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ. Θα δουλέψουμε και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται. Νιώθω καλά, οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται από την αρχή της χρονιάς. Είμαι παίκτης ψυχολογίας καλώς ή κακώς και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά: «Θα παλέψουμε τα δυο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να νικήσουμε και τον Κόροιβο. Αν ο Άρης κάνει δύο ήτττες, τότε η τέταρτη θέση είναι καλοδεχούμενη. Αλλιώς θα κάνουμε ξανά ότι στον πρώτο γύρο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ