27.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κατάθεση ψυχής και νίκη ανακούφισης για τον Άρη (vids)

Η εκτός έδρας νίκη μετά από 712 μέρες στο Πρωτάθλημα εκ των πραγμάτων είναι ξεχωριστή για τον Άρη. Αυτή που σημείωσε επί της Λάρισας με 88-84, είναι όμως κάτι περισσότερο από αυτό. Υπό την πίεση της ανάγκης για αποτελέσματα και κόντρα στα προβλήματα της -έπαιξε χωρίς τον Μιλόσεβιτς ενώ έχασε στην πορεία τον Ντραγκίσεβιτς- η ομάδα της Θεσσαλονίκης ευτύχησε να έχει σε πολύ καλό βράδυ τον Τζαμάλ Σούλερ. Κουζέλογλου και Σλαφτσάκης κάλυψαν με τον ιδανικότερο τρόπο τις απουσίες μέσα στη ρακέτα των «κιτρινόμαυρων». Για τη Λάρισα αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα μέσα σε πέντε μέρες, μετά από εκείνη από τον Ιωνικό.

 

 

Ο Άρης μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο παιχνίδι κι έτσι προηγήθηκε με 9-0 στο 3', με τη Λάρισα να κάνει ήδη τέσσερα λάθη και πριν τη συμπλήρωση τεσσάρων αγωνιστικών λεπτών, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν διψήφια διαφορά (3-13). Με την αφύπνιση όμως του Μπράντον Ρας που σημείωσε 11 πόντους στα πρώτα επτά λεπτά, η Λάρισα πλησίασε στους τρεις (15-18). Ο Άρης όμως έβρισκε λύσεις από τον Ντραγκίσεβιτς που είχε 11 πόντους στην πρώτη περίοδο που τον βρήκε μπροστά με 23-21.

 


Μετά από 1,5 λεπτό στη δεύτερη περίοδο, η Λάρισα πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (26-25) και το διεύρυνε για να βρεθεί στο +6 (31-25) αφού ο Άρης «κόλλησε» για λίγο επιθετικά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλησίασε στον πόντο, προσπάθησε με άμυνα ζώνης «2-3» να σταματήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων, όμως η Λάρισα είχε λύσεις και ξέφυγε ξανά (37-30) για να πάει στα αποδυτήρια με ένα εύθραυστο προβάδισμα (47-42) και με τον Ρας να έχει 18 πόντους με 7/8 σουτ.

 

 

Ο Άρης που έπαιξε χωρίς τον τραυματία Μίλαν Μιλόσεβιτς, υποχρεώθηκε να παίξει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς επίσης εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού, γεγονός που περιόρισε δραματικά τις επιλογές του κοντά στο καλάθι. Ωστόσο μετά από κλέψιμο του Σλαφτσάκη και αντιαθλητικό φάουλ του Γκούντγουϊν και λίγο μετά ένα σερί οχτώ πόντων από τον Σούλερ, η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη πήρε μετά από ώρα το προβάδισμα (56-58 στο 25'). Ο Αμερικανός πήρε την ομάδα του στις πλάτες του, φτάνοντας τους 13 πόντους και στο 30' όλα ήταν ανοιχτά (68-66).

 

 

Η Λάρισα μπήκε με αποφασιστικότητα στην τέταρτη περίοδο και ένα σερί 7-0 και ξέφυγε με εννιά (75-66) όμως ο Άρης είχε και πάλι απαντήσεις (75-74 στο 34'). Έτσι τα τελευταία λεπτά πήραν δραματικό χαρακτήρα. 1:43 πριν το τέλος οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στους 82 πόντους με καλάθι του Κουζέλογλου και στο 1:05 ένα τρίποντο του Σταμάτη έβαλε μπροστά τον Άρη (82-85). Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν για μία ακόμη επίθεση τους τον τρόπο να σκοράρουν και ένα ακόμη τρίποντο από τον Τσάλμερς έκανε το 82-88 στα 24''. Ο Μπέρι μείωσε με καλάθι, κέρδισε το φάουλ, αστόχησε στη βολή όμως η Λάρισα δεν εκμεταλλεύτηκε το επιθετικό ριμπάουντ αφού ο Ρας έχασε την μπάλα.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Έψαχνε αρκετό καιρό μία τέτοια εμφάνιση ο Τζαμάλ Σούλερ. Το πρώτο ημίχρονο για τον Αμερικανό ήταν σαν σε συνέχεια από τα προηγούμενα παιχνίδια του, όμως στο δεύτερο κουβάλησε τον Άρη και τελικά τον έσπρωξε στην πολύτιμη νίκη.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Τι κι αν έχασε κατά κράτος τα ριμπάουντ (21 έναντι 40 της Λάρισας); Ο Άρης κάλυψε αυτήν την αδυναμία μέσα από άλλες κατηγορίες του παιχνιδιού με βασικότερη, το σκορ από αιφνιδιασμούς. Οι νικητές σημείωσαν μία εντυπωσιακή επίδοση, πολύ περισσότερο για ένα εκτός έδρας παιχνίδι, έχοντας 21 πόντους στο transition έναντι μόλις τριών των γηπεδούχων.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ