21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιδρωσε ο Ηφαιστος να σπάσει το μπλόκο του Πανιώνιου

Η ένατη νίκη του Ηφαιστου στο πρωτάθλημα τον κράτησε σε απόσταση αναπνοής από την τετράδα, αν και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια μέχρι να καμφθεί η αντίσταση του Πανιώνιου με το τελικό 79-74. Οι "κυανέρυθροι" πάλεψαν δυνατά για ένα διπλό που θα ήταν άλμα παραμονής, δεν το πέτυχαν και έμειναν στις έξι νίκες που εννοείται ότι τους έχουν εντός στόχου.

Ο Ηφαιστος στόχευσε μέσα στο καλάθι από την αρχή για να φθείρει τον Σάμουελς, ο Μολντοβεάνου ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του στην πρώτη περίοδο, όπου λειτούργησε καλά και η άμυνα με αποτέλεσμα το 26-13 της περιόδου. Οι παίκτες του Μανωλόπουλου έφτασαν στο 17' και στο +15, 45-30, αλλά ο Πανιώνιος έβγαλε αντίδραση στο τέλος του ημιχρόνου και μείωσε σε 46-38.

O Πανιώνιος είχε βρει τον τρόπο να κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι του, έστελνε τους αντιπάλους σε τρίποντα υπό άσχημες προϋποθέσεις, ο ίδιος σκόραρε με τον Σάμουελς από κοντά και τον Βεργίνη από μακρινά και στο 26' προσπέρασε στο σκορ, με το 52-53 να  σηματοδοτεί ένα σερί 23-7 για τους "κυανέρυθρους"!

Ο Ηφαιστος σήμανε... συναγερμό, επέστρεψε σε ορθολογικές προσπάθειες βρίσκοντας εκ νέου τρόπο να περάσει την μπάλα κοντά, με τον Τσαϊρέλη να αναλαμβάνει δράση, έκλεισε στο δεκάλεπτο προηγούμενος με 61-56 και στο 33' είχε φτάσει σε διψήφια διαφορά, 70-60 ανακτώντας τον έλεγχο του αγώνα. και διατηρώντας τον μέχρι τέλους.

ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ: Ο Ηφαιστος είχε στην διάρκεια του αγώνα διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ήταν αυτός που πήρε την μπαγκέτα στο κρίσιμο σημείο που είχε εξαπολύσει μεγάλη αντεπίθεση ο Πανιώνιος και επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Πανιώνιος είχε πολλά καλά στο σημερινό ματς, αλλά είχε και 16 λάθη, έναντι μόλις 9 του Ηφαιστου και αυτή η σύγκριση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ