20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Θηλιά» αφαίρεσης βαθμών στην εκκίνηση της Basket League

Ορατό, αν όχι βέβαιο ακόμα αφού υπάρχει ένα εικοσαήμερο για να αλλάξουν τα δεδομένα, είναι το ενδεχόμενο η έναρξη της Basket League 2021-22 να βρει αρκετές ομάδες με αρνητικό συντελεστή στον βαθμολογικό πίνακα!

Μπορεί και οι 13 ΚΑΕ να... προκρίθηκαν από την επιτροπή προ - αδειοδότησης που λειτουργεί για πρώτη φορά στον ΕΣΑΚΕ, αλλά υπάρχει και η ΕΕΑ η οποία δεν έχει μόνο τον ρόλο αποδοχής των αποφάσεων της επιτροπής του ΕΣΑΚΕ.

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οι ομάδες καταθέτουν άλλο φάκελο, στον οποίο απαιτούνται και διαφορετικά έγγραφα, με κυριότερο το ότι ο έλεγχος χρεών δεν περιορίζεται μόνο στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, όπως για τον ΕΣΑΚΕ.

Ηδη έχει γίνει γνωστό ότι σε δύο ΚΑΕ, στον Κολοσσό και τον Αρη δεν έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ. Το οποίο βάσει του ισχύοντος νόμου δε σημαίνει ότι δεν θα παίξουν, αλλά ότι αυτή η απόφαση θα γίνει αυτόματα από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ όταν πάρει το σχετικό έγγραφο μείον πέντε βαθμοί!

Αν γι' αυτές τις δύο ΚΑΕ έχει ήδη γίνει γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης της Επιτροπής ότι υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες άλλες δύο που αντιμετωπίζουν το φάσμα της αφαίρεσης. Οι φάκελοί τους έχουν κενά και ασάφειες, παλιές και νέες εταιρίες έχουν... μπλέξει και το δια ταύτα είναι ότι φαίνεται να υπάρχουν ανεξόφλητα χρέη. Τα οποία ή πρέπει να αποσαφηνιστούν ή... να πληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Υπάρχει μία ακόμα πληροφορία. Οτι επειδή ο νέος νόμος αφορά όλα τα σπορ και το ποδόσφαιρο που έχει πιο... ευρύ πεδίο, δεν γίνεται καν συζήτηση από πλευράς Πολιτείας για «διευκολύνσεις» η χαλαρότητα. Αρα, ότι το ζήτημα είναι και πολύ σοβαρό και πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ