13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η «εκδίκηση», οι συνέπειες και ο αγώνας δρόμου

Η περίφημη ΕΕΑ, η δακτυλοδεικτούμενη από τον ΕΣΑΚΕ για πλήθος δεινών του πρωταθλήματος τα προηγούμενα χρόνια παίρνει φέτος την... εκδίκησή της. Τη χρονιά που στον σύνδεσμο διεκδίκησαν με πείσμα και πέτυχαν να πάρουν την αρχική αδειοδότηση των ΚΑΕ στα χέρια τους, η Επιτροπή τους έχει κάνει ήδη δύο... χουνέρια. Και σήμερα που μιλάμε, δέκα μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων, η Basket League έχει δύο ομάδες χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής! Ο Αρης και ο Κολοσσός πήραν την κρυάδα και τρέχουν τώρα να το αλλάξουν.

Η πρώτη απαραίτητη διευκρίνιση αφορά στην ακριβή επεξήγηση της μη χορήγησης πιστοποιητικού. Οι ομάδες θα παίξουν στο πρωτάθλημα. Δεν συνεπάγεται δηλαδή αυτή η ποινή και μη δικαίωμα συμμετοχής. Αν παραμείνει, θα ενημερωθεί ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ και θα ανοίξει το βιβλίο όπου υπάρχει πρόβλεψη για αφαίρεση βαθμών στην αφετηρία. Μείον πέντε έκαστος, άρα συμμετοχή... σε καταδίκη.

Η δεύτερη απαραίτητη διευκρίνιση είναι ότι δεν αποτελεί τελείως παράδοξο να περνάει μία ΚΑΕ από την επιτροπή του ΕΣΑΚΕ και να μην περνάει από την ΕΕΑ. Ο ΕΣΑΚΕ στα κριτήρια που έβαλε για κάποιο λόγο αποφάσισε να ασχολείται με πιθανά χρέη των ΚΑΕ μόνο από την τελευταία αγωνιστική περίοδο. Η Επιτροπή πάλι, απαιτεί στον φάκελο που κατατίθεται και εκεί να μην υπάρχουν... φέσια και από το παρελθόν. Το πάει σε βάθος χρόνου δηλαδή. Τώρα γιατί ο ΕΣΑΚΕ δεν ξύνει πληγές του παρελθόντος; Ε, δε θέλει και πολλή σκέψη. Οποιος παρακολουθεί τα δρώμενα μπορεί να καταλάβει.

Κάπως έτσι λέει ο Αρης ότι βρέθηκε χωρίς πιστοποιητικό. Αν και τα σκεπτικά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι η μη τήρηση του διακανονισμού με τον Σπύρο Μούρτο ήταν το «αγκάθι» και συμπληρώνει ότι έχει σπεύσει να το ρυθμίσει για να λήξει το θέμα. 

Στον Κολοσσό έχουν κάνει μεγάλη γκάφα. Ο φάκελός τους μια χαρά πλήρης είναι, όχι μόνο του ΕΣΑΚΕ αλλά και της ΕΕΑ κατά πώς λένε οι πληροφορίες. Μόνο που... ξέχασαν να τον καταθέσουν! Το έκαναν κανα δεκαήμερο μετά τη λήξη της προθεσμίας, έχοντας μπερδέψει κάποιες άτυπες παρατάσεις που είχε δώσει ο ΕΣΑΚΕ και θεωρώντας ότι αυτές ήταν οι ημερομηνίες για την ΕΕΑ. Ακούγεται απλό μέχρι κωμικό το θέμα, αλλά δεν είναι τέτοιο. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και ειδική ρύθμιση για να ξεπεραστεί και να μην υπάρξει η πιο... αυτοκτονική ποινή στην ιστορία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ