22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η 15άδα των ΗΠΑ, εν όψει Κίνας

Δεκαπέντε παίκτες κατάφερε τελικά να μαζέψει ο Γκρεγκ Πόποβιτς, για να ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ΗΠΑ εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Οι Αμερικανοί συγκεντρώνονται τη Δευτέρα (05/08) στο Λας Βέγκας για να αρχίσουν τις προπονήσεις τους για το μεγάλο φετινό «ραντεβού», στην Κίνα (31/08-15/09), με τον 70χρονο τεχνικό να έχει στη διάθεσή του μόλις δεκαπέντε παίκτες, αφού αρκετοί αρνήθηκαν την πρόσκλησή του, για διάφορους λόγους. Στο «Mendenhall Center» το παρών οι Μπαμ Αντεμπάγιο (Μαϊάμι Χιτ), Χάρισον Μπαρνς (Σακραμέντο Κινγκς), Τζέιλεν Μπράουν, Τζέισον Τέιτουμ, Κέμπα Ουόκερ και Μάρκους Σμαρτ (Μπόστον Σέλτικς), Κάιλ Κούζμα (Λος Άντζελες Λέικερς), Μπρουκ Λόπεζ και Κρις Μίντλετον (Μιλγουόκι Μπακς), Κάιλ Λόουρι (Τορόντο Ράπτορς), Ντόνοβαν Μίτσελ (Γιούτα Τζαζ), Μέισον Πλαμλί (Ντένβερ Νάγκετς), Πι Τζέι Τάκερ (Χιούστον Ρόκετς), Μάιλς Τέρνερ (Ιντιάνα Πέισερς) και Θάντεους Γιανγκ (Σικάγο Μπουλς), όπως ανακοινώθηκε από την Αμερικανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Παρότι λείπουν τα «μεγάλα» ονόματα, πρόκειται για δεκαπέντε NBAers που παραμένουν ανταγωνιστικοί, αν και δεν προκαλούν… φόβο και τρόμο στους αντιπάλους τους, όπως στο παρελθόν. Στο πλευρό του ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει, για συνεργάτες, τους Στιβ Κερ (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Λόιντ Πιρς (Ατλάντα Χοκς) και Τζέι Ράιτ (Βιλανόβα).

Παράλληλα με την πρώτη ομάδα, θα προετοιμαστεί κι ένα γκρουπ δεκατεσσάρων παικτών, για παν ενδεχόμενο, υπό την τεχνική καθοδήγηση των Τζεφ Βαν Γκάντι και Μαρκ Φιου (Γκονζάγκα). Οι Τζάρετ Άλεν και Τζο Χάρις (Μπρούκλιν Νετς), Μάρβιν Μπάγκλεϊ και Ντι Άαρον Φοξ (Σακραμέντο Κινγκς), Μάικαλ Μπρίτζες (Φοίνιξ Σανς), Τζέιλεν Μπράνσον (Ντάλας Μάβερικς), Τζον Κόλινς και Τρέι Γιανγκ (Ατλάντα Χοκς), Πατ Κόνατον (Μιλγουόκι Μπακς), Τζόναθαν Άιζακ (Ορλάντο Μάτζικ), Τζάρεν Τζάκσον (Μέμφις Γκρίζλις), Μίτσελ Ρόμπινσον (Νιου Γιορκ Νικς) και Ντέρικ Ουάιτ (Σαν Αντόνιο Σπερς) θα βρίσκονται… σταντ μπάι, μήπως χρειαστεί να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα.

Η τελική δωδεκάδα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 17 Αυγούστου, μετά τα φιλικά που θα γίνουν στο Λος Άντζελες και το Άναχαϊμ και πριν η αποστολή αναχωρήσει για την Αυστραλία, όπου και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της. Οι ΗΠΑ έχουν κληρωθεί στον Ε’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στη Σαγκάη, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία, την Τσεχία και την Ιαπωνία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ