18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Όχι» και από Ρέντικ, «μέσα» ο Αντεμπάγιο

Ο… πονοκέφαλος του Γκρεγκ Πόποβιτς για τη σύνθεση της Εθνικής ΗΠΑ, που θα παραταχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, παραμένει έντονος.

Ο ένας μετά τον άλλον οι Αμερικανοί παίκτες αρνούνται την κλήση του 70χρονου ομοσπονδιακού προπονητή, προκειμένου να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο. Η προετοιμασία της «αστερόεσσας» θα ξεκινήσει στις 5 Αυγούστου στο Λας Βέγκας και παραμένει προς το παρόν γρίφος για δυνατούς λύτες ποιοι θα δώσουν το παρών. Σίγουρα, ο Τζέι Τζέι Ρέντικ δεν θα είναι ένας εξ αυτών, καθώς αρνήθηκε για οικογενειακούς λόγους. Συγκεκριμένα, o 35άχρονος γκαρντ έχει θέσει σε προτεραιότητα τη μετακόμιση του ίδιου και της οικογένειάς του από τη Φιλαδέλφεια και τους Σίξερς στη Νέα Ορλεάνη, για λογαριασμό των Νιου Ορλίνς Πέλικανς, γεγονός που δεν του επιτρέπει να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των ΗΠΑ εν όψει του φετινού μεγάλου «ραντεβού» στην Κίνα (31/08-15/09).

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς, από την άλλη, κάλεσε τον Μπαμπ Αντεμπάγιο κι εκείνος δήλωσε πως θα θέσει εαυτόν στη διάθεσή του. Πολύ θα ήθελε να κάνει το ίδιο ο Κάιλ Λόουρι, αλλά βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας από τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στον αριστερό αντίχειρα. Εκτός Εθνικής έχουν ήδη τεθεί, για διαφορετικούς λόγους ο αγώνας, ο Τζέιμς Χάρντεν, ο Νταμιάν Λίλαρντ, ο Σι Τζέι Μακ Κόλουμ, ο Έρικ Γκόρντον, ο Άντονι Ντέιβις, ο Μπράντλεϊ Μπιλ, ο Κέβιν Λοβ, ο Τομπάιας Χάρις, ο Ζάιον Ουίλιαμσον και ο Μόντρεζλ Χάρελ, που είχαν κληθεί στην προεπιλογή.

Εκτός πλάνων βρίσκεται και ο Καρμέλο Άντονι, καθώς όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ ο 70χρονος προπονητής δεν τον υπολογίζει και δεν σκοπεύει να τον καλέσει στην προετοιμασία, ακόμα και τώρα που βλέπει τις λύσεις να μειώνονται. Ο 35άχρονος φόργουορντ έπαιξε πέρυσι σε μόλις δέκα παιχνίδια με τους Χιούστον Ρόκετς και παραμένει μακριά από τα παρκέ από τον περασμένο Νοέμβριο. Αν κι έχει μεγάλη εμπειρία στην Team USA, με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Κύπελλα, ο κόουτς «Ποπ» κρίνει πως δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα στα ασιατικά παρκέ.

Στην προεπιλογή των ΗΠΑ βρίσκονται, προς το παρόν δεκαέξι ονόματα, εκείνα των Χάρισον Μπαρνς, Αντρέ Ντράμοντ, Κάιλ Κούζμα, Μπρουκ Λόπεζ, Κρις Μίντλετον, Ντόνοβαν Μίτσελ, Τζέισον Τέιτουμ, Πι Τζέι Τάκερ, Μάιλς Τέρνερ, Κέμπα Ουόκερ, Τζούλιους Ραντλ, Μάρκους Σμαρτ, Θάντεους Γιανγκ, Τζέιλεν Μπράουν και Μέισον Πλαμλί. Απομένει να δούμε σε ποιους άλλους θα στείλει πρόσκληση ο Γκρεγκ Πόποβιτς, ελπίζοντας πως δεν θα του κλείσουν την… πόρτα. Θυμίζουμε πως οι Αμερικανοί έχουν κληρωθεί στον Ε’ Όμιλο, που θα λάβει χώρα στη Σαγκάη, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθούν αντιμέτωποι με την Τουρκία, την Τσεχία και την Ιαπωνία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ