13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η 11η Σεπτεμβρίου του… σωτήρα ψυχών Μάικλ Τζόρνταν (vids+pics)

Το Basketa.gr παρουσιάζει μια ξεχωριστή ιστορία θλίψης και πόνου από την 11η Σεπτεμβρίου, που τελείωσε με χαμόγελο χάρη στον Μάικ Τζόρνταν, με τον «Air» να βοηθά, έστω και σε συνάντηση δέκα λεπτών, μια ολόκληρη οικογένεια να ξεπεράσει τη δική της τραγωδία.

Παγωμάρα. Απόλυτο σοκ. Αυτό είναι το συναίσθημα, που διαποτίζει άπαντες σε κάθε επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Όλοι θα το θυμούνται σαν τη στιγμή, που έμοιαζε με γύρισμα σε κινηματογραφική ταινία, αλλά ήταν μια αληθινή στιγμή. Πιο αληθινή ελάχιστες φορές έχει ζήσει το ανθρώπινο γένος και αυτό αφορά ακόμη και αντίστοιχες τρομοκρατικές ενέργειες, που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια.

Δεν είναι μονάχα η ημέρα που άλλαξε τις ΗΠΑ, όπως το έχει εκφράσει άλλωστε και ο Ρικ Πιτίνο. Άλλαξε όλο τον κόσμο, παίζοντας το ρόλο της στην καθημερινότητά μας, όπως αυτή είναι σήμερα. Όλοι, όμως, έχουμε μια ελάχιστη υποχρέωση. Να μην ξεχάσουμε ποτέ, όπως δε θα κάνουν σε καμία περίπτωση τα άτομα, που έζησαν αυτή την απόλυτη τραγωδία στην «χώρα της ελευθερίας», την «χώρα της ευκαιρίας», η οποία δέχθηκε, μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη, ένα «πλήγμα» που παραμένει έως σήμερα ανοικτό.

https://www.youtube.com/watch?v=GySgEL4NRFY&ab_channel=WION

Οι ιστορίες ξεπηδούν κάθε φορά μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια από πρόσωπα, που βίωσαν αυτό τον πόνο. Κάθε φορά, είναι και πιο ζωντανές, τις νιώθεις σαν να συμβαίνουν τώρα και δεν μπορείς να παραμείνεις ασυγκίνητος. Μια τέτοια είναι και η ιστορία του δημοσιογράφου Σον Πάουελ, ο οποίος «τσακίζει κόκκαλα» με όσα αναφέρει, βρίσκοντας σωτηρία στο πρόσωπο του Μάικλ Τζόρνταν.

https://www.youtube.com/watch?v=q56_YWCZmVM&ab_channel=EyewitnessNewsABC7NY

Έτσι έσωσε την οικογένεια του ρεπόρτερ ο «Air»

Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή. Ο Σκοτ Πάουελ, αδελφός του Σον, δούλευε στο Πεντάγωνο ως εργολάβος υπολογιστών. Ήταν στο λανθασμένο σημείο, τη λανθασμένη στιγμή. Όλα ήταν λανθασμένα, για να μην τα πολυλογούμε. Η οικογένεια έζησε, φυσικά, την αγωνία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, που σκόρπισε τον όλεθρο στο Μανχάταν, τη Βιρτζίνια και την Πενσυλβάνια, με τη μητέρα του να λέει τις ελάχιστες τρομερές λέξεις στον Σον: «Δεν τα κατάφερε».

Άπαντες επιχειρούσαν, εκείνη τη μέρα, είτε προτού γίνει γνωστός ο θάνατος να ζητήσουν πληροφορίες από τον Σον είτε να τον συλλυπηθούν, μόλις μαθεύτηκαν τα μαντάτα. Ένας από τους ανθρώπους, που τον κάλεσαν, ήταν και ο Μπράιαν ΜακΙντάιρ, ένας εκ των αντιπροέδρων του ΝΒΑ, που του είπε πως, όποια βοηθεια κι αν χρειαστεί, μπορεί να τη ζητήσει.

Πολλοί του είχαν πει τα ίδια λόγια, αλλά ο Πάουελ δεν ήθελε χάρες από κανέναν. Μέχρι που μια μέρα σκέφτηκε το τι θα έκανε χαρούμενα τα παιδιά του αδικοχαμένου αδελφού του. Σήκωσε το τηλέφωνο, πήρε τον ΜακΙντάιρ και του ζήτησε ένα πράγμα. Να γνωρίσουν τα ανίψια του από κοντά τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Πάουελ, φυσικά, γνώριζε αρκετά καλά τον κορυφαίο όλων. Αποτελούσε, άλλωστε, ρεπόρτερ των Μπουλς σε όλα τα χρόνια παρουσίας του Τζόρνταν και είχε καλές σχέσεις μαζί του. Σε ένα ξεκαρδιστικό περιστατικό, μάλιστα, οι δυο τους έτυχε να κατεβαίνουν μαζί από το ασανσέρ σε μια αποστολή πριν από αγώνα των «Ταύρων», με τον Τζόρνταν να του λέει, «τώρα που θα βγούμε θα υπάρχουν 100 άτομα να ζητήσουν αυτόγραφο και να φωνάζουν. Απλά περπάτα αργά και όλα θα πάνε μια χαρά».

https://www.youtube.com/watch?v=C965QWOpFdE&ab_channel=Clutch23Production

Η οικειότητα, λοιπόν, υπήρχε με τους δύο να συναντώνται σε καθημερινή βάση, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, αλλά ο «Air» ήταν πια στους Ουίζαρντς. Η επιθυμία του Πάουελ, όμως, έγινε πράξη και ο ίδιος, μαζί με την οικογένειά του, πήγαν να δουν τον αγώνα στην Ουάσινγκτον, για να περιμένουν μετά τον Τζόρνταν να βγει από τα αποδυτήρια.

Έστεκαν πίσω από την πόρτα του προπονητηρίου, ώσπου ο σπουδαιότερος όλων εμφανίστηκε κι έκανε αυτό που κανείς άλλος, όπως παραδέχεται ο Πάουελ, δεν έχει κάνει τόσο καλά μέχρι σήμερα. Να σκορπίζει χαρά στον κόσμο και μια μοναδική ανάμνηση, μονάχα με μια κουβέντα ή μια χειραψία. Και μαζί με την οικογένειά του δεν έκατσε μονάχα για μια στιγμή να τους χαιρετήσει, αλλά πέρασε περίπου ένα δεκάλεπτο, επικεντρωμένος στο να μιλά στα ανίψια του, για τα οποία άλλωστε έγινε και κατά κύριο λόγο το ταξίδι.

Ο Σον παραδέχεται, ότι αισθάνθηκε λίγο παράξενα, επειδή για πρώτη φορά βρέθηκε να περιμένει στα αποδυτήρια ενός γηπέδου με την οικογένειά του, ενώ στις συνηθισμένες περιπτώσεις βρισκόταν εκεί, για να κάνει τη δουλειά του. Εκείνη η φορά, όμως, θα ήταν και αυτή που θα θυμόταν περισσότερο από ποτέ στη ζωή του.

Τα ανίψια του βρήκαν ξανά, έστω και για λίγο, το χαμόγελό τους, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, ο Τζόρνταν τον είχε καλέσει μεταξύ άλλων ρεπόρτερ, ως πρόεδρος των Σάρλοτ Χόρνετς. Η πρώτη του ερώτηση ήταν, αν άπαντες στην οικογένειά του ήταν καλά.

Αυτός είναι, άλλωστε, ο Μάικλ Τζόρνταν. Μπορεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη προσωπικότητα του μπάσκετ για αγωνιστικούς λόγους, αλλά εκτός παρκέ έκανε ακόμη περισσότερους ανθρώπους χαρούμενους. Με τέτοιες μικρές στιγμές, που για εκείνους είναι τα πάντα…

https://www.youtube.com/watch?v=9Ud7ANW33ug&ab_channel=NBA



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ