19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΕΕΑ σόκαρε Αρη και ΕΣΑΚΕ που… ψάχνονται

Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΑ για μη χορήγηση στον Αρη πιστοποιητικού συμμετοχής στην επόμενη Basket League αποτέλεσε ένα σοκ για πολλούς. Για τον Αρη σίγουρα, που τις τελευταίες μέρες τροφοδοτεί τα ΜΜΕ με συμφωνίες διακανονισμών παρελθόντων χρεών που αφορούν πάντως σε BAN της FIBA και όχι στην αδειοδότηση για το ερχόμενο πρωτάθλημα. Για τον ΕΣΑΚΕ στη συνέχεια, που είχε εγκρίνει το φάκελό του Αρη και τον είχε στείλει ως πλήρη στην ΕΕΑ περιμένοντας την τυπική του έγκριση. 

Από τον Αρη έσπευσαν ανεπισήμως να πουν ότι η... πόρτα από την ΕΕΑ αφορά στην, όχι ακόμα ρυθμισμένη, οφειλή προς τον Σπύρο Μούρτο. Την οποία είχαν παραδεχθεί από τότε που προέκυψε η καταγγελία του παίκτη στον ΕΣΑΚΕ, λέγοντας ότι αυτό συνέβη επειδή είχαν ρίξει το βάρος στη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων με τη FIBA για να αρθούν τα BAN.

Το λεπτό σημείο που έχει μπερδέψει αρκετούς αφορά στις χρονικές περιόδους που αφορά η νέα νομοθεσία που ισχύει. O ΕΣΑΚΕ (προ)εγκρίνει άδειες αν έχουν διευθετηθεί οι οφειλές προς όλους απο την περασμένη περίοδο. Και αν κάποιος διακανονισμός δεν τηρηθεί τότε προβλέπει αφαίρεση βαθμών και όχι άρνηση αδειοδότησης. Ο  Μούρτος όμως έχει οφειλές από παλιότερα χρόνια από τον Αρη. Τις οποίες δεν εξετάζει ο ΕΣΑΚΕ για τη φετινή αδειοδότηση, αλλά συνεχίζει να έχει στην αρμοδιότητά της η ΕΕΑ. Εκεί υπάρχει και το μπέρδεμα. Εϊναι όντως αυτός ο λόγος, που μοιάζει αρκετά... απλοϊκός ο οποίος οδήγησε την επιτροπή να μη δώσει άδεια; Και όταν το ρυθμίσει ο Αρης θα αρθεί η απαγόρευση; Η υπάρχει κάτι πιο σοβαρό το οποίο ξέφυγε και της προσοχής του ΕΣΑΚΕ και τώρα απλά επιχειρείται να μετατοπιστεί η υπόθεση στον Μούρτο, που είναι αντιμετωπίσιμη υπόθεση; Θα δείξει σύντομα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ