16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Άλμπα Φέχερβαρ είναι… “ελληνική”

Η αλήθεια είναι ότι δεκαετίες τώρα, η μόνη Άλμπα που ξέραμε ήταν αυτή του Βερολίνου. Μέχρι που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε αντιμετώπισε για το Eurocup της σεζόν 2013-14 την Άλμπα Φέχερβαρ. Οι Ούγγροι με 22/22 βολές του έβγαλαν το λάδι στο ματς στην έδρα τους αλλά ο Δικέφαλος νίκησε με 89-88 ενώ τα χρειάστηκε και στην Πυλαία πριν επικρατήσει με 68-64.

 

Παλιά ιστορία, που έχει απλά μια μακρινή σύνδεση με αυτήν που αναδεικνύουμε σήμερα. Ούτε ένας λοιπόν, ούτε δύο, αλλά τρεις συνολικά παίκτες της Άλμπα Φέχερβαρ της περσινής σεζόν, θα βγάλουν το ψωμί τους στη χώρα μας έχοντας υπογράψει συμβόλαια με ελληνικές ομάδες. Δύο από αυτούς μάλιστα, θα έλεγε κανείς ότι πήγαν “πακέτο” αφού έπαιξαν παρέα στην ουγγρική ομάδα και το ίδιο θα κάνουν στην Ελλάδα. Ο Πανιώνιος επέλεξε δύο παίκτες από την Άλμπα Φέχερβαρ, τον Ντομ Πόιντερ και τον Κέισι Χιλ. Από τους Ούγγρους... τσίμπησε παίκτη και η Κύμη, παίρνοντας τον Κρις Χόρτον. Σε αυτήν την ομάδα έπαιζε και ο Ντι Τζέι Φένερ που που αγωνίστηκε φέτος στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο!

 

Ο Κρις Χόρτον (αριστερά) θα βρει απέναντι του τον Κέισι Χιλ (στο κέντρο) στα ματς της Κύμης με τον Πανιώνιο. Δεξιά ο Ντι Τζέι Φένερ που πέρασε φέτος από τη Λάρισα. Οι τρεις τους, ήταν συμπαίκτες στην Άλμπα Φέχερβαρ...

 

Η λίστα μάλιστα παικτών που μας έρχονται από την Ουγγαρία δεν εξαντλείται σε αυτούς τους τρεις της Άλμπα Φέχερβαρ. Ο Κολοσσός πήρε τον Στίβι Μπράουνινγκ από τη Σζολνόκι ενώ το Ρέθυμνο έκανε δικό του τον Τζαμπρίν Ντουράμ από την Πέσκι Βεόλια.

 

Για να προλάβουμε τους δύσπιστους και σκέψεις του τύπου “ποια Ουγγαρία;” αρκεί να θυμίσουμε ότι από εκεί μας ήρθε ο Λένζελ Σμιθ. Ο Αμερικανός φόργουορντ, αγωνιζόταν στην Κόρμεντ πριν τον πάρει η Κύμη με την οποία είχε, στη σεζόν που πέρασε, 12 πόντους, 6,1 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1,2 κλεψίματα. Από την ίδια ομάδα, την Κόρμεντ, πήρε ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος τον Πέρι Πέτι όμως δεν στέριωσε στον κάμπο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ