19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ηρακλής vs Ολυμπιακός, μετά από 3.808 μέρες (pics)

Η νίκη του Ηρακλή επί του Αμαρουσίου, έδωσε συνέχεια στην πορεία του στο Κύπελλο αλλά εκτός αυτού, τον φέρνει αντιμέτωπο του Ολυμπιακού ένα μήνα νωρίτερα από το Πρωτάθλημα (23 ή 24 Οκτωβρίου). Κυρίως όμως διασταυρώνει τους δρόμους έπειτα από 10,5 χρόνια!

 


Πέρασαν 3.808 μέρες από το τελευταίο, επίσημο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Ήταν ένα ματς στο οποίο οι δύο τους διεκπεραίωσαν μια υποχρέωση. Ο Ηρακλής ήταν καταδικασμένος στον υποβιβασμό στην Α2 από την οποία επέστρεψε έπειτα από εννιά χρόνια. Με τον ρούκι στην κατηγορία Κρις Χουγκάζ στον πάγκο, μόνο έναν ξένο πια στο ρόστερ του (Άρβιντας Εϊτουταβίτσιους) και χωρίς τον κόσμο του αφού ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας.

 

«Μονομαχία» Δέσπου-Γλυνιαδάκη από το τελευταίο Ηρακλής-Ολυμπιακός

 


Ο Ολυμπιακός που έβγαλε αήττητος την κανονική περίοδο εκείνης της σεζόν, είχε στον πάγκο τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς και στο ρόστερ του, μεταξύ άλλων, τους Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκη, Τεόντοσιτς, Παπανικολάου, Τεόντοσιτς και Κατσίβελη.

 

Ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς σε οδηγίες προς τον Μίλος Τεόντοσιτς στο Ιβανώφειο

 


Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν από το Ιβανώφειο με μία άνετη νίκη. Επικράτησαν με 83-44 στην ευρύτερη από τις 24 εκτός έδρας νίκες τους επί του Ηρακλή. Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης Βλάντο Πέτροβιτς και Δημήτρης Δέσπος είχαν από 10 πόντους ενώ για εκείνη του Πειραιά ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είχε 17 και ο Λουκας Μαυροκεφαλίδης 14 πόντους.

 

Ο Τζάστιν Χάμιλτον σε στιγμιότυπο με τους Αγαδάκο και Γκόρενς το 2004-05

 


Μακρινό αλλά ξεχωριστό το 2/2 του Ηρακλή του 2004-05

 


Θα πρέπει να γυρίσουμε ακόμη πιο πίσω στο παρελθόν των αναμετρήσεων του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να βρούμε την τελευταία νίκη του «Ημίθεου». Χάνεται στη σεζόν 2004-05 όταν πάντως οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν κάτι ξεχωριστό αφού νίκησαν τον Ολυμπιακό τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

 


Για τη 2η αγωνιστική ο Ηρακλής είχε επικρατήσει με 90-86 με το δίδυμο των Σάββα Ηλιάδη και Γιώργου Παυλίδη να βγάζει φωτιές, αφού ο πρώτος είχε 25 και ο δεύτερος 22 πόντους. Για τον Ολυμπιακό, σε εκείνη την τελευταία φορά στην οποία έφυγε ηττημένο από το Ιβανώφειο, ο Αγαδάκος είχε 20 και ο Όβτσινα 16 πόντους.

 


Ο Ηρακλής όμως σε εκείνη τη σεζόν είχε σημειώσει και την τελευταία από τις συνολικά έξι –από καταβολής Α’ Εθνικής- εκτός έδρας νίκη του επί του Ολυμπιακού. Είχε επικρατήσει με 83-81, παίρνοντας 21 πόντους από τον Παυλίδη και 19 από τον Τζάστιν Χάμιλτον ενώ για τον Ολυμπιακό ο Ιβάν Ζορόσκι είχε 20 και ο Μαρκί Πέρι 17 πόντους.

 

 


Διασταύρωση Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια

 


Μεγάλη είναι η χρονική απόσταση και από την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για το Κύπελλο. Ήταν ο μικρός τελικός του final four του 2001 που έγινε στο ΟΑΚΑ όπου ο Ολυμπιακός σημείωσε την τελευταία από τις πέντε νίκες του επί των «κυανόλευκων» σε ισάριθμους αγώνες για το Κύπελλο.

 


Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο τους, νίκησαν με 91-70 έχοντας κορυφαίους τους Ντούσαν Βούκσεβιτς με 14 και Δημήτρη Παπανικολάου με 13 πόντους. Για τον Ηρακλή ο Φράνκο Νάκιτς είχε 16 και ο Παντελής Παπαϊωακείμ 13 πόντους.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ