24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ηρακλής – Χάγκινς: Λύτρωση από τον αθλητικό δικαστή!

Ως... μη γενόμενο έκρινε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ το μεγάλο θέμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του Τζος Χάγκινς στον αγώνα με τον Ιωνικό και σήμερα ανακοίνωσε την απόφασή του για τον Ηρακλή που ήταν αθωωτική σε όλα!

Ο Ηρακλής στην απολογία του υποστήριξε από την από την ώρα που η ΕΟΚ εξέδωσε και του έδωσε το δελτίο του παίκτη, αυτό δεν είχε καμία αντικειμενική ευθύνη και δεν έκανε καμία παρατυπία. Επί της ουσίας... έσβησε τα όσα είχαν ή δεν είχαν προηγηθεί και θεώρησε ότι η ΕΟΚ ήταν αυτή που άναψε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του παίκτη.

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η δημοσιοποίηση του σκεπτικού του αθλητικού δικαστή κ. Ντόβα, λόγω των πολλών σοβαρών άρθρων που είχε εντάξει στην κλήση για απολογία και περιλάμβαναν και άρθρα του αθλητικού νόμου που έφταναν μέχρι και σε αφαίρεσε έξι βαθμών!

Το θέμα για τον Ηρακλή είναι ότι είχε αίσιο τέλος μια μεγάλη περιπέτεια, η ομάδα παραμένει στις έξι νίκες και φυσικά απέφυγε πολλά άγχη που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αν υπήρχαν βαθμολογικές απώλειες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ:

Το ΜΔΟ απεφάνθη ότι δεν συντρέχει περίπτωση επιβολής της προβλεπόμενης στο άρθρο 72 παρ. 2 του Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2020-2021 πειθαρχικής ποινής σε βάρος της εγκαλούμενης «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. Κ.Α.Ε. HΡΑΚΛΗΣ 2017)» για αντικανονική συμμετοχή του αθλητή της Joshua Akeem HAGINS στον αγώνα Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 εναντίον της ομάδας «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΙΩΝΙΚΟΣ BASKET K.A.E.)», που διεξήχθη στο γήπεδο «ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ» στις 28-2-2021.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ