14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

(Ημι)επίσημο το «λουκέτο» πλην Basket League

Με πολλές ασάφειες που χρήζουν διευκρίνισης από το Υπουργείο Αθλητισμού, ή τις διοργανώτριες αρχές όπου κατά συνήθεια θα καταλήξει το... μπαλάκι, ανακοινώθηκαν το απόγευμα αναλυτικά τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στη χώρα από το πρωί της Τρίτης 3/11. Με όσα ακούστηκαν για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα για το μπάσκετ, η λογική λέει τα εξής:

  • Είναι επίσημο ότι θα υπάρχει άδεια συνέχισης της Basket League, επειδή γίνονται συχνά τεστ. 
  • Είναι (ημι)επίσημο ότι θα διακοπούν όλα τα άλλα πρωταθλήματα, αφού στη μισή χώρα επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές, στην άλλη μισή όχι, άρα μάλλον δεν υπάρχει λογική να γίνονται μερικά ματς, θα υπάρξει ενιαία απόφασης αναστολής τους για ένα μήνα.
  • Πάλι λογικά, θα συνεχιστούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις του μπάσκετ, αφού μπορεί η σχετική επίσημη ανακοίνωση να έλεγε Champions League, Europa League που είναι ποδοσφαιρικά, με υποσημείωση σύμφωνα με τους κανονισμούς UEFA και FIBA, αλλά λογικά εννοούν και Ευρωλίγκα και Eurocpup... αν υπάρχουν διαθέσιμες ομάδες.

Οσο για το καθεστώς των προπονήσεων, μοιάζει με σταυρόλεξο για προχωρημένους, με τις ομάδες σε μέρος της χώρας βάσει ισχυόντων να δικαιούνται να κάνουν και τις άλλες όχι, οπότε και τίθεται θέμα πότε θα μπορούν να ξαναρχίσουν πρωταθλήματα όταν τελειώσουν τα μέτρα....



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ