19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ημέρα κρίσης για (τουλάχιστον) δύο της Basket League

Ο Αύγουστος τελειώνει και η θηλιά παραμένει απειλητική πάνω από, τουλάχιστον, δύο ομάδες της Basket League. Η ΕΕΑ έχει προγραματισμένη συνεδρίαση τις επόμενες ώρες, με τα «απαγορευτικά» που έχουν εκδοθεί σε πρώτη φάση για Αρη και Κολοσσό να παραμένουν ενεργά και το πρόβλημα να παραμένει στη μεγαλύτερη δυνατή ένταση.

Ο νόμος που έχει ψηφιστεί προβλέπει ότι η ΕΕΑ θα στέλνει τις εισηγήσεις στις διοργανώτριες αρχές και όπου υπάρχουν προβλήματα, θα επιλαμβάνεται ο αθλητικός δικαστής. Προβλέπει όμως κι εκεί είναι το μεγάλο ζόρι, σε περίπτωση μη χορήγηση πιστοποιητικών, συμμετοχή μεν στο πρωτάθλημα, με αφαίρεση δε το λιγότερο πέντε και το περισσότερο δέκα βαθμών!

Ο ΕΣΑΚΕ έχει κινηθεί με επίσημο έγγραφο προς την ηγεσία του Υπουργείου εξηγώντας ότι ο τρόπος βαθμολόγησης στο μπάσκετ καθιστά καταδικαστικές τέτοιες ποινές και ζητάει μια τροποποίηση για το άθλημα, για παράδειγμα οι ποινές να αρχίζουν από αφαίρεση ενός βαθμού. Μόνο που από τότε έχουν περάσει 20 ημέρες με τον νόμο να παραμένει ίδιος, άρα και τον κίνδυνο μεγάλο.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, πρέπει να δούμε τη νέα ετυμηγορία της ΕΕΑ. Από την πρώτη απόρριψη, οι ομάδες έχουν κάνει αρκετές ενέργειες και δεν αποκλείεται να έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που υπήρχαν και να είναι σε όλα εντάξει. 

Σε δεύτερη φάση, πρέπει να δούμε και τις αποφάσεις της ΕΕΑ και για άλλες ΚΑΕ που ακόμα δεν έχει υπάρξει ετυμηγορία και φημολογείται ότι έχουν εντοπιστεί κι εκεί προβλήματα, άγνωστης έκτασης και σοβαρότητας.

Σε τρίτη και τελευταία φάση, την οποία όλοι απεύχονται στον ΕΣΑΚΕ, θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν αν σταλεί αρνητικό... ραπόρτο από την Επιτροπή προς τον σύνδεσμο. Με τι νόμο σε ισχύ δηλαδή θα κληθεί να αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής, για πόσες και για ποιες ΚΑΕ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ