20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΣΑΚΕ προς Αυγενάκη: «Αλλάξτε το νόμο που εξοντώνει τις ομάδες»

Επίσημο τόνο δίνει ο ΕΣΑΚΕ στην προσπάθειά του να... σώσει το πρωτάθλημα, σε σχέση με το πολύ σοβαρό θέμα που ανέδειξε προχθές το Basketa.gr και φέρνει αρκετές ομάδες αντιμέτωπες με εξοντωτικές ποινές πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα!

Με την ΕΕΑ να έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν εγκρίνει τη χορήγηση πιστοποιητικού στον Αρη και τον Κολοσσό και με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν άλλες δύο ΚΑΕ με προβλήματα αδειοδότησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, παρότι πέρασαν τη διαδικασία του ΕΣΑΚΕ που είχε διαφορετικά κριτήρια, η αρχική βαθμολογία με ομάδες που θα έχουν μείον βαθμούς μοιάζει αναπόφευκτη.

Το θέμα που ζητάει ο ΕΣΑΚΕ είναι να διαχωριστεί το μπάσκετ από τον γενικό κανόνα. Αυτός προβλέπει αφαίρεση πέντε μέχρι και δέκα βαθμών, από το σε αναμονή πρωτάθλημα αν υπάρξει μη χορήγηση πιστοποιητικού ή από το τρέχον αν υπάρξει ανάκληση πιστοποιητικού.

Το αίτημα λοιπόν που πρόκειται να σταλεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, είναι να τροποποιήσει τον ισχύοντα κανονισμό για το μπάσκετ. Με τη λογική αιτιολόγηση ότι ο τρόπος βαθμολόγησης στο μπάσκετ είναι διαφορετικός, άρα και ένα μείον πέντε στην εκκίνηση για μια ομάδα πιθανότατα θα έχει κρίνει τον υποβιβασμό. Ζητούν λοιπόν, να ισχύσει ο νόμος αλλά να προβλέπει αφαίρεση ενός μέχρι τριών βαθμών για τις ομάδες της Basket League που θα δέχονται τέτοια ποινή.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ