16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ζερμέιν Λαβ στο Basketa: «Αυτοί βασίζονται πάνω μου, εγώ παίρνω τα σουτ»

Ο Ζερμέιν Λαβ ήταν ο απόλυτος ήρωας του Χολαργού, πετυχαίνοντας ένα απίθανο καλάθι για την νίκη του Χολαργού επί του Πανιωνίου, και μίλησε στο Basketa.gr για την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, το στόχο των playoffs και την έως τώρα εμπειρία του στην Ελλάδα, μην ξεχνώντας να... στάξει μέλι για τον Άρη Λυκογιάννη.

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, να είσαι ο παίκτης που παίρνει τα μεγάλα σουτ στην ομάδα σου. Άλλες φορές θα τα πετύχεις και θα είσαι ο πρωταγωνιστής, με άπαντες να ασχολούνται μαζί σου, άλλες θα τα χάσεις και θα επωμιστείς το βάρος της ευθύνης για την ήττα σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να ζεις, λοιπόν, με τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του ρόλου, κουβαλώντας μαζί και τους υπόλοιπους. Κάποιοι είναι και... γεννημένοι όντες στο πετσί αυτού του ρόλου, όπως ο Ζερμέιν Λαβ, που αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της εξαιρετικής παρουσίας του Χολαργού στην πρώτη του σεζόν στην Basket League.

Ο Αμερικανός γκαρντ οδηγεί, μεταξύ άλλων, το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη προς τα playoffs του πρωταθλήματος και, απόδειξη ανάμεσα σε τόσες μεγάλες αποφάσεις που έχει πάρει, είναι το σπουδαίο σουτ στην εκπνοή του αγώνα με τον Πανιώνιο, που χάρισε την νίκη με 74-73 στην ομάδα του, κρατώντας την επί της ουσίας σε ρόλο φαβορί. Ο ίδιος, ήταν λογικό μετά να «πνιγεί» στις αγκαλιές των συμπαικτών του, για μια επικράτηση που μπορεί να σημαίνει πολλά.

Ο Ζερμέιν Λαβ μίλησε στο Basketa.gr για τη σημασία αυτού του σουτ, όπως και του να κερδίζεις σε νεκρό χρόνο, τονίζοντας πως έχει πάντοτε την αυτοπεποίθηση, βλέποντας παράλληλα συμπαίκτες και προπονητές να του δίνουν τη δυνατότητα να παίρνει αυτές τις αποφάσεις. Παράλληλα, αναφέρεται στο ρόλο του ως ηγέτη, το στόχο των playoffs και την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αποθεώνοντας ιδιαίτερα τον προπονητή του, Άρη Λυκογιάννη.

Πόσο σημαντικό είναι να κερδίζεις στο τελευταίο σουτ;

Ήταν ένα καλό τελευταίο σουτ, αλλά νομίζω πως όλη η ομάδα θα προτιμούσε να κερδίζαμε παιχνίδια με μεγαλύτερες διαφορές. Το παιχνίδι αυτό, όμως, επέβαλε τέτοιες καταστάσεις, οπότε έπρεπε να πάρουμε έτσι το ματς.

Τι αισθανόσουν πριν πάρεις αυτό το σουτ;

Ένιωθα πολλή αυτοπεποίθηση μέσα μου. Οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές και οι οπαδοί βασίζονται πάνω μου, για να παίρνω τέτοια σουτ.

Σε έχουμε δει να παίρνεις πολλά τέτοια σουτ για την ομάδα σου. Θεωρείς, ότι πρέπει να παίρνεις τέτοιες προσπάθειες ως ηγέτης;

Νομίζω, ότι καταστάσεις σαν αυτή, είναι κάτι όπου είμαι συνηθισμένος. Αυτό, όμως, είναι ταυτόχρονα κάτι, που δείχνει πόση εμπιστοσύνη έχουν σε μένα οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου, για να παίρνω αυτά τα σουτ σε σημαντικές στιγμές.

Ο συμπαίκτης σου, Ντάνι Αγκμπελέζε, μας έχει πει πως στόχος σας είναι τα playoffs. Κατά πόσο θεωρείς, ότι αυτή η νίκη θα είναι καθοριστική;

Έχει δίκιο ο Ντάνι. Ο στόχος μας είναι τα playoffs και νομίζω, ότι αυτό το ματς ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο, για να πετύχουμε αυτό το στόχο των playoffs. Λέγαμε μεταξύ μας από τη Δευτέρα κιόλας, πόσο κρίσιμο ήταν αυτό το ματς.

Είναι η πρώτη σου φορά που παίζεις στην χώρα μας. Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις εδώ;

Ο κόουτς με πήρε τηλέφωνο και είχαμε μια πολύ καλή και ειλικρινή συζήτηση για το ποιος είναι αυτός, ποιος είμαι εγώ, τι έχει δει από εμένα, πόσο με πιστεύει πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Μετά από αυτές τις συζητήσεις, ήξερα πως θα ερχόμουν εδώ.

Πώς θα σχολίαζες την εμπειρία σου στην Ευρώπη έως σήμερα, συγκρίνοντας με τα κολλεγιακά σου χρόνια;

Η εμπειρία μου στην Ευρώπη ήταν πολύ διαφορετική. Γεμάτη με πολλές σπουδαίες στιγμές και πολλές άσχημες στιγμές, αλλά και ανάπτυξη για μένα αγωνιστικά. Νομίζω, ότι ο ρόλος μου από το κολλέγιο στο επαγγελματικό μπάσκετ ήταν ο ίδιος σε γενικές γραμμές, αναφορικά με την επιρροή μου στο παιχνίδι στις δύο πλευρές του παρκέ. Ένα πράγμα, που θεωρώ πως άλλαξε, ήταν το πώς επηρεάζω το παιχνίδι. Τώρα, αυτό γίνεται κατά στιγμές για κάθε πλευρά. 5 λεπτά εδώ, 5 λεπτά εκεί και, φυσικά, στις τελευταίες κατοχές.

Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μια σπουδαία ιστορία και ήμουν ενθουσιασμένος με την προοπτική να παίξω εδώ, απέναντι σε ποιοτικά ταλέντα, δείχνοντας τι μπορώ να κάνω σε κάθε ματς.

Νιώθεις, ότι μέσω του Χολαργού μπορείς να αρπάξεις την ευκαιρία να παίξεις σε υψηλότερο επίπεδο;

Για να πω την αλήθεια, δε σκέφτομαι ακόμη αυτή τη στιγμή τι υπάρχει για εμένα στο μέλλον. Θέλω να παίζω για τη στιγμή, με αυτή την ομάδα, να δουλεύω σκληρά και να δίνω τα πάντα σε κάθε ματς.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον κόουτς Λυκογιάννη και την έως τώρα συνεργασία σας;

Έχω απεριόριστο σεβασμό στον κόουτς Λυκογιάννη και τις γνώσεις του γύρω από το παιχνίδι. Είναι μια ειλικρινής ψυχή με βαθιά θέληση να είναι ανταγωνιστικός και το σέβομαι απόλυτα. Μαζί του δεν χρειάζεται να μαντεύεις τι να κάνεις. Ξέρω πολύ καλά,τι θέλει από εμένα και είναι δουλειά μου, να καλύπτω αυτό το ρόλο με τις ικανότητές μου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ