24.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Ζαλίζει το… μειωμένο μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι από τις ευρωπαϊκές ομάδες που δαπανούν πολλά χρήματα για τη στελέχωση του ρόστερ τους, έχοντας θέσει μόνιμα τον πήχη ψηλά.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη καλείται τη νέα αγωνιστική περίοδο να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στην Ευρωλίγκα, στο Φάιναλ Φορ της Βιτόρια, και για να τα καταφέρει ο πρόεδρός του, Αντρέι Βατούυιν, θα χρειαστεί να βάλει και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το μπάτζετ της «ομάδας του στρατού», όπως ο ίδιος αποκάλυψε, είναι μειωμένο εν συγκρίσει με την περσινή σεζόν, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν είναι υψηλό. Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας παραδέχθηκε μέσω της εφημερίδας «Izvestia» πως τα χρήματα που θα δαπανηθούν εν όψει της σεζόν 2019-2020, μόνο για τους μισθούς των παικτών, ανέρχονται στα 26 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αλλά παράλληλα… πολύ μικρότερο σε σχέση με πέρυσι.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 οι Ρώσοι είχαν μπάτζετ 36,5 εκατ. ευρώ, το οποίο μάλιστα δεν ήταν καν το υψηλότερο στην Ευρώπη, αφού τους προσπέρασαν οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Φέτος έχουν ήδη προχωρήσει στην απόκτηση των Κώστα Κουφού, Νταρούν Χίλιαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς και Γιοχάνες Βόιτμαν, με το μεταγραφικό σχεδιασμό να είναι σε εξέλιξη και τον Έλληνα προπονητή να αναζητεί τις δυνατόν καλύτερες λύσεις για να στελεχώσει την ομάδα, από την οποία αποχώρησαν οι Νάντο Ντε Κολό, Σέρχιο Ροντρίγκες, Κόρι Χίγκινς και Οθέλο Χάντερ.

Στα 26 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται και οι φόροι, σε ποσοστό 13%, όπως διευκρίνισε ο Αντρέι Βατούτιν, που μίλησε ακόμα για τα έσοδά τους, με τα χρήματα των εισιτηρίων να μην ξεπερνούν τα τέσσερα εκατ. ευρώ κι αυτό μόνο εάν σε όλα τα ματς στην Ευρωλίγκα και τη VTB League η «Megasport Arena» είναι κατάμεστη («κάτι εξωπραγματικό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε). Από την άλλη, τα κέρδη από το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι εξαιρετικά λίγα, λόγω της χαμηλής δημοφιλίας του μπάσκετ στη χώρα εν συγκρίσει με άλλα αθλήματα. «Η σύμβαση της Match TV με την Ευρωλίγκα είναι 350.000 ευρώ, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει έσοδα 3,5 εκατ. ευρώ και η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης δύο εκατ. ευρώ. Οι μηχανισμοί κερδών που φέρνουν επιτυχία σε άλλες χώρες στη Ρωσία δεν λειτουργούν», εξήγησε. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ