20 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Τα μπάτζετ της VTB… ζαλίζουν

Πολλά εκατομμύρια ευρώ δίνουν οι ρωσικές ομάδες της VTB League για τη δημιουργία του ρόστερ τους. Διαβάστε τα ποσά και μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέχει και φέτος την πρώτη θέση της ομάδας με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό, καθώς το συνολικό ποσό που διαθέτει σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο αγγίζει τα 36,5 εκατ. ευρώ, ή εάν προτιμάτε, τα 2.685 δισεκατομμύρια ρούβλια, τη στιγμή που -για παράδειγμα- η Φενέρμπαχτσε δίνει περίπου 30 εκατ. ευρώ. Η VTB έδωσε και φέτος στη δημοσιότητα τα χρήματα που δαπανούν οι ρωσικές ομάδες, με την «ομάδα του στρατού» πάντως να είναι οικονομικότερη εν συγκρίσει με την περσινή σεζόν, οπότε είχε μπάτζετ κάτι λιγότερο από 40 εκατ. ευρώ (42,6 εκατ. δολάρια).

Στη δεύτερη θέση στη VTB έρχεται η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα με 22,7 εκατ. ευρώ, τρίτη είναι η Λοκομοτίβ Κουμπάν με 15,3 εκατ. ευρώ και τέταρτη η Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη με 12,19 εκατ. δολάρια. Ακολουθούν η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης με 11,6 εκατ. ευρώ, η Νίζνι Νόβγκοροντ με 5,7 εκατ. ευρώ και πιο πίσω η Ενισέι με 3,6 εκατ. ευρώ και η Πάρμα Περμ με 2,9 εκατ. ευρώ. Τελευταία στη λίστα έρχεται η Άβτοντορ Σάρατοφ, με «μόλις» 2,3 εκατ. ευρώ.

«Η VTB είναι η μοναδική λίγκα που δημοσιεύει τα μπάτζετ των ομάδων της. Αυτό δεν συμβαίνει στα υπόλοιπα αθλήματα και είναι απίθανο να γίνει άμεσα. Ο προϋπολογισμός της Χίμκι ανέβηκε σημαντικά φέτος, ενώ με ευχαριστεί το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ούνιξ Καζάν, η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης και η Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν έλαβαν επιχορηγήσεις από τις τοπικές αρχές. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να προχωρήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δαπάνησε σχεδόν τα μισά χρήματα για τη διαφημιστική προώθησή της σε σχέση με τη Χίμκι, κάτι που σημαίνει ότι ένα καλό προϊόν όπως αυτό των πρωταθλητών δεν χρειάζεται απαραίτητα μεγάλη διαφήμιση», δήλωσε ο πρόεδρος της λίγκας, Σεργκέι Ιβάνοφ, στη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε την Τετάρτη (16/05) στο Κρεμλίνο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ