17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Εύβοια – Φωτιά: Εκκενώνονται οι Ροβιές, στην παραλία οι πολίτες (vids)

Η Εύβοια έχει βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο της καταστροφική μανίας της φωτιάς, με τις φλόγες να έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Την ώρα που η Αττική μετράει τις πληγές της από τη μεγάλη φωτιά που άρχισε από την Βαρυμπόμπη, στην Εύβοια η κατάσταση γίνεται δραματική. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες έχουν μπει μέσα στον οικισμό στις Ροβιές και οι Αρχές καλούν τον κόσμο να σπεύσει προς την παραλία. Οι φλόγες κάλυψαν ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Μετά από εντολή που δόθηκε από την Πυροσβεστική εκκενώθηκε και το χωριό Παλαιοχώρι.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, στον Δρυμώνα, το οποίο έχει κυκλωθεί από τις φλόγες που απέχουν λιγότερο από 400 μέτρα.

Όπως έγινε γνωστό τελικά η Μονή εκκενώθηκε και απομακρύνθηκαν οι μοναχοί που παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας αλλά και των επιτελών της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής, δεν το εγκατέλειπαν.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ