19.5 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε πύρινο κλοιό κατοικημένες περιοχές (vids)

Η Αττική φλέγεται και αυτή τη φορά δυστυχώς και κυριολεκτικά. Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προκαλεί εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών για να διασφαλιστούν οι ανθρώπινες ζωές.

Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, αλλά και στις Αδάμες  έχει φτάσει η φωτιά και ήδη καίγονται κατοικίες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή.

Τείχος επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων έχει δημιουργηθεί γύρω από τις φλόγες, προκειμένου να μην περάσει  η φωτιά το ρεύμα της Χελιδονούς, καθώς έτσι η πυρκαγιά θα επεκταθεί στην Κηφισιά. Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν τη «μάχη» με τη φωτιά. Την τελευταία στιγμή μάλιστα παρατηρείται έντονη αναζωπύρωση στην περιοχή, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται σταδιακά στο ρεύμα της Χελιδονούς.

Οι φλόγες έχουν φτάσει έως τον πυροσβεστικό σταθμό του Ολυμπιακού Χωριού, μία ανάσα δηλάδη από τον κατοικημένο ιστό της πόλης.

Εντολή για εκκένωση των οικισμών Αδάμες, Μορτέρου, Φασίδερη, Θρακομακεδόων και της Άνω Βαρυμπόμπης, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς εκεί είναι μια από τις μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων σε ασφαλή σημεία.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ