17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Ελλάδα στις φλόγες, δραματικές ώρες (vids)

Τα πύρινα μέτωπα αυξάνονται και εντείνονται διαρκώς στη χώρα, με τη Βόρεια Αττική, τη Βόρεια Εύβοια τη Μεσσηνία και την Ηλεία να περνούν δραματικές ώρες. «Τα δύσκολα είναι μπροστά», είπε στο έκτακτο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που οι δυνάμεις πυρόσβεσης κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ελέγξουν την κατάσταση.

Στην Αττική η αναζωπύρωση έφερε τη φωτιά μέχρι τα ΔΙόδια των Αφιδνών, έκλεισε την Εθνική οδό και προκάλεσε την εκκένωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.  «Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα του 112.

Εφιαλτικό είναι το σκηνικό της φωτιάς στη Βόρειο Εύβοια καθώς το μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται πλέον ανάμεσα σε Σκεπαστή και Κουρκουλούς και καίει πευκόφυτη περιοχή.

Νωρίτερα , οι αρχές είχαν εκκενώσει την Αγία Άννα καθώς το δεύτερο μέτωπο κατευθυνόταν προς τον οικισμό. Η αστυνομία εκκένωσε το  camping της Αγίας Άννας στην βόρεια Εύβοια, ενώ τα σπίτια τους εγκατέλειψαν και οι κάτοικοι στην παραλία

Εντολή εκκένωσης μέσω του 112 δόθηκε λίγο μετά τις 3 για χωριά της Μεσσηνίας. Πρόκειται για τα χωριά Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια τα οποία απειλούνται από τη φωτιά που καίει στην περιοχή.

Πέντε άτομα που φέρουν ελαφρά εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ από την περιοχή της Δροσοπηγής και του Κρυονερίου. Ήδη στο σημείο κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ δέχεται κλήσεις για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα. Αναπτύσσει δυνάμεις, ασθενοφόρα και πληρώματα, στα διόδια των Αφιδνών και του Αγιου Στεφάνου.
Εκτιμάται πολύ δύσκολο βράδυ και αναμένεται να μπει εκτάκτως σε εφημερία νοσοκομείο της Αττικής εαν χρειαστεί για την αντιμετώπιση ασθενών.

Λόγω της αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή ενεργοποίησης - έκτακτης εφημερίας του ΓΝ «Σισμανόγλειο».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ