23.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ευρωλίγκα: Κι ο Ερυθρός Αστέρας στο κόλπο (vids)

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε μια πολύ σπουδαία εμφάνιση στο Βελιγράδι και νίκησε με το επιβλητικό 92-76 τη Μακάμπι, με αποτέλεσμα να μειώσει στις δύο νίκες την απόστασή του από την όγδοη θέση και να διατηρεί κι αυτός ελπίδες για πρόκριση τα πλέι οφ. Ο Κέβιν Πάντερ και ο Μπίλι Μπάρον με 22 πόντους έκαστος ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα, που σούταρερ 13/23 τρίποντα.

Στη Μόσχα η Χίμκι δε νίκησε απλώς τη Φενερμπαχτσέ, που έπαιξε χωρίς τους Σλούκα και Νάναλι, αλλά κάλυψε και τη διαφορά της ήττας της στον αγώνα του πρώτου γύρου. Με το τελικό 82-68 κάλυψε το -13 κι έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας, η οποία σήμερα είναι γεγονός, δεδομένου ότι οι δύο ομάδες μοιράζονται την έβδομη και όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην πολύ δυνατή Εφές και υποχώρησε από την πρώτη οκτάδα χάνοντας μς 91-79. Ο Σέιν Λάρκιν ήταν ασταμάτητος, έπιασε για δεύτερη φορά φέτος το ορόσημο των 40 πόντων και με 10 τρίποντα (σε 15 προσπάθειες) ισοφάρισε το ρεκόρ της Ευρωλίγκας για τα περισσότερα εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75μ.

Στη Βιτόρια η Μπασκόνια επέστρεψε από το -17 και με ένα μεγάλο τρίποντο του Ματ Τζάνινγκ 3'' πριν από τη λήξη νίκησε με 73-72 την Άλμπα και διατηρεί τις ελπίδες της να προλάβει τα πλέι οφ. Ο Σενγκέλια με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ έκανε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι φέτος, μάλιστα στη εκπνοή έκοψε το σουτ του Σίκμα και διασφάλισε τη νίκη της ομάδας του.

Στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα λίγο έλειψε να πάθει στραπάτσο από την αδιάφορη Μπάγερν, καθώς έχανε μέχρι και μερικά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, όμως κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να επικρατήσει με 83-80. Ο Νίκολα Μίροτιτς τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους, αλλά το πιο καθοριστικό καλάθι πέτυχε ο Πιερ Οριόλα. Ένα τρίποντο ένα λεπτό πριν από τη λήξη, με το οποίο η Μπάρτσα πέρασε μπροστά με 78-77 και μετά "καθάρισε".

Την Πέμπτη είχαν σημειωθεί τα αποτελέσματα:

Ζενίτ - Ζαλγκίρις 76-75

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 66-97

Ρεάλ - Βιλερμπάν 87-78

Βαλένθια - Μιλάνο 81-83

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ