14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πόντος… χρυσάφι για την Χίμκι στην νίκη επί της Φενέρ

Η τέταρτη σερί νίκη της Χίμκι ήταν επιβλητική, με αντίπαλο την Φενερμπαχτσέ έστω κι αν αυτή έπαιξε πάλι χωρίς Σλούκα και Νάναλι, με το 82-68 να φέρνει τις δύο ομάδες μαζί στις 13 νίκες, γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά να κάνει τους Ρώσους να πανηγυρίζουν έξαλλα την άστοχη διείσδυση του Ντε Κολό στην εκπνοή, αφού το +14 τους έφερε καλύτερους στην, πολύ πιθανή πλέον, περίπτωση της ισοβαθμίας αφού στην Πόλη η Φενέρ είχε νικήσει με 13!

 Η Χίμκι μπήκε πιο αποτελεσματικά στο ματς και στηριζόμενη στο τρίποντο με 4/7 στο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 26-18. Η Φενέρ βρήκε αμυντικό ρυθμό, κράτησε για εννέα λεπτά στους εννέα πόντους στην δεύτερη περίοδο την αντίπαλο, το σκορ πήγε στο 35-40, όμως, ο Σβεντ με κρεσέντο στο φινάλε έφερε το 41-40 του ημιχρόνου.

Η ασυνήθιστα για τα στάνταρ της μυαλωμένη Χίμκι της τρίτη περιόδου, με τον συνηθισμένα αποτελεσματικό και ηγετικό Σβεντ, έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10, 64-54 ,  πήγε στο +17, 74-57 στο 33' και το ενδιαφέρον του αγώνα είχε ήδη αρχίσει να στρέφεται στην διαφορά σε σχέση με αυτή του πρώτου αγώνα. Στο "13" ισορρόπησε σχεδόν όλο το τελευταίο πεντάλεπτο, με τον Ρόμπινσον να δίνει τον... χρυσό πόντο τελικά στην Χίμκι.

ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ... ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ο Αλεξέι Σβεντ έκανε μια πληθωρική εμφάνιση και κυρίως ώριμη, σκόραρε 23 πόντους αλλά ήταν άψογος και οργανωτικά, όμως δεν ήταν μόνος. Ο Γιόνας Γερέμπκο ήταν και πάλι εκεί για την Χίμκι, άγγιξε το double double με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ και κράτησε την ομάδα του σε κρίσιμα σημεία.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ