14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ετοιμάζει κι άλλη “βόμβα” το BCL!

Το Basketball Champions League ανακοίνωσε ότι την επόμενη σεζόν οι Νταρουσάφακα, Ρίτας Βίλνιους και Μπιλμπάο θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση εγκαταλείποντας το Eurocup, στο οποίο μέχρι σήμερα μετείχαν. Η Νταρουσάφακα, μάλιστα, είχε κατακτήσει το Eurocup το 2018 και είχε συμμετοχές και στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια, η Μπιλμπάο έπαιξε στον τελικό του 2013, ενώ και η Ρίτας έχει φτάσει μια φορά στα ημιτελικά.

Το BCL καταφέρνει εκμεταλλευόμενο και την ώθηση που του δίνει η συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρεία GCBH LP να προσφέρει καλύτερες συνθήκες και περισσότερα οικονομικά κίνητρα στις ομάδες έναντι του Eurocup, το οποίο αυτή τη σεζόν, πέραν ενός μικρού ποσοστού από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπέγραψε κεντρικά σε κάθε χώρα, δεν πρόσφερε άλλα χρήματα στις ομάδες του. Με μόνο δέλεαρ τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα (κι αυτή μόνο με συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης και με συμβόλαιο ενός μόνο έτους) είναι προφανές πως αρχίζει να γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστική η προοπτική συμμετοχής στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκας.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος για τον οποίον αποχώρησε η Ρίτας, η οποία τόσα χρόνια στήριζε σταθερά το Eurocup, αλλά τα αιτήματά της να πάρει προαγωγή στην Ευρωλίγκα συνεχώς απορρίπτονταν. Πήρε λοιπόν την απόφαση φέτος να αλλάξει στρατόπεδο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Χάποελ Ιερουσαλήμ, η οποία είχε κάνει το ίδιο πέρυσι.

Η Νταρουσάφακα από τη δική της πλευρά λέγεται ότι είχε τρομερά παράπονα από τη μεταχείριση της οποίας έτυχε από την Ευρωλίγκα από τη στιγμή που αποχώρησε από την ομάδα ο οικονομικός κολοσσός Dogus (πηγή εσόδων για την Ευρωλίγκα τα προηγούμενα χρόνια). Με αποκορύφωμα, όπως λένε οι Τούρκοι, την απόρριψη του αιτήματός τους να γίνει ο τελευταίος αγώνας του Top-16 με τη Βίρτους Μπολόνια στη Γερμανία. Η Ευρωλίγκα όρισε αυτό το παιχνίδι στο Βελιγράδι, που βόλευε περισσότερο τα καινούρια αγαπημένα της παιδιά, τη Βίρτους Μπολόνια, κι αυτό εξόργισε τους παράγοντες της Νταρουσάφακα, που πήραν την εκδίκησή τους μετακομίζοντας στο BCL. Η συμφωνία τους μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η τουρκική ομάδα, έχει διάρκεια 3+2 χρόνια.

Οι παράγοντες του Basketball Champions League συνεχίζουν αυτό τον καιρό τις επαφές τους και με άλλες ομάδες που παίζουν στο Eurocup προκειμένου να τις προσεταιριστούν και είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να σκάσει κι άλλη "βόμβα". Όχι της Γαλατασαράι, με την οποία υπάρχουν επαφές, αλλά δεν δείχνει ιδιαίτερα ζεστή να αφήσει το Eurocup. Ούτε της Τσεντεβίτα/Ολίμπια και της Μπούντουτσνοστ, με τις οποίες υπάρχουν επίσης επαφές. Αλλά με άλλη πολύ δυνατή ομάδα, που λέγεται ότι είναι κοντά στο να αποφασίσει τη μετακόμισή της στο BCL.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ