16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΕΣΑΚΕ – Eκλογές : Ενας υποψήφιος, νέο αίμα

Οι προγραμματισμένες για σήμερα το μεσημέρι εκλογές του ΕΣΑΚΕ περισσότερο ενδιαφέρον έχουν για το... αύριο παρά για το αποτέλεσμά τους. Οσο κι αν διάφοροι τα δύο προηγούμενα χρόνια διατυμπάνιζαν τη δυσφορία τους για τα πεπραγμένα της διοίκησης και την πρόθεσή τους να τη διεκδικήσουν, την ώρα της... έκθεσης χάθηκαν.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος θα παίξει μόνος του μπάλα σήμερα θα βγει ξανά πρόεδρος ελλείψει αντιπάλου και το μόνο που τον νοιάζει είναι αν αυτό θα γίνει παμψηφεί. Μικρή σημασία έχει βέβαια, αφού τη θέση, τα προνόμιά της αλλά και τα ζόρια της τα έχει εκ προιμίου εξασφαλίσει για άλλα δύο χρόνια.

Οι νέες είσοδοι στη διοίκηση

Δίπλα του θα υπάρξουν νέα πρόσωπα σε κομβικές θέσεις. Το ρεπορτάζ θέλει τον Μιχάλη Μελή να προορίζεται για τη θέση του αντιπροέδρου. Ο Μελής ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία, αφού ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που εκλέχτηκε πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και έφυγε σε χρόνο... μηδέν. Οταν είδε ότι δεν θα τον άφηναν να κάνει όσα είχε κατά νου, πήρε το καπελάκι του κι έφυγε αρνούμενος να «καθίσει» πάνω στον παχυλό μισθό του και να σφυρίζει αδιάφορα.

Ο Γιώργος Πανταζόπουλος προορίζεται για τη θέση του γενικού γραμματέα. Εχοντας κινηθεί έντονα στις επιτροπές που διεκδίκησαν και εν τέλει πέτυχαν να πάρει ο ΕΣΑΚΕ στα χέρια του κυρίως την υπόθεση των αδειοδοτήσεων των ΚΑΕ, με την σχεδόν δεσμευτική εισήγηση προς την ΕΕΑ, δείχνει διάθεση να εμπλακεί ακόμα πιο ενεργά στα δρώμενα.

O Χρήστος Μήλας αναμένεται να διατηρηθεί στη θέση του ταμία και συνολικά έχει γίνει ένα... ζύμωμα για τις θέσεις του νέου συμβουλίου. Το όποιο ενδιαφέρον της σημερινής γενικής συνέλευσης που θα ακολουθηθεί από τις αρχαιρεσίες έχει να κάνει σε πιθανή έκφραση δυσφοριών μετά την πολύκροτη υπόθεση Ηρακλή - Χάγκινς. Εχουν ακουστεί διάφορα από διαφορετικές πλευρές και ενδέχεται κάποια να εκφραστούν με λευκό στην ψηφοφορία. Μεγάλες εκπλήξεις, δηλαδή τύπου οριακά αποτελέσματα πάντως δεν αναμένονται από τους... εκλογολόγους.

Από 'κει και πέρα, το... βαρύ φορτίο που κυνήγησε και εν τέλει πέτυχε ο ΕΣΑΚΕ, ο οποίος θα κρίνει αν οι έχοντες αγωνιστικό δικαίωμα συμμετοχής στη Basket League, πληρούν και τα κριτήρια που τέθηκαν, είναι το πρώτο μεγάλο θέμα που θα μπει μπροστά.  Ο αρχικός σχεδιασμός για φέτος έλεγε τον έναν υποβιβασμό να τον ακολουθήσουν δύο άνοδοι από την Α2 για να γίνει μια χρονιά με 13 το πρωτάθλημα. Μόνο που η Α2 παραμένει κλειστή, εκεί κάπου είναι και ο Ολυμπιακός τον οποίο οι περισσότεροι δημόσια λένε ότι χρειάζεται η Basket League και υπάρχουν θέματα. Οπως το ότι υπάρχουν κι άλλοι φιλόδοξοι για άνοδο, αλλά υπάρχουν και κάποιοι από τη Basket League που ελπίζουν να μην πέσει κανείς λόγω της Α2..

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ