19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΣΑΚΕ: Ψάχνει σανίδα σωτηρίας για Αρη, Κολοσσό και… πρωτάθλημα

Με την απόφαση της ΕΕΑ για μη χορήγηση πιστοποιητικού στον Αρη και τον Κολοσσό να έχει τελεσιδικήσει και με άλλες τρεις ομάδες, ΑΕΚ, Ηρακλή και Απόλλωνα Πάτρας ακόμα να περιμένουν την ετυμηγορία της επιτροπής, στον ΕΣΑΚΕ έχει σημάνει συναγερμός.

Ο νόμος που ισχύει προβλέπει ποινές αφαίρεσης πέντε μέχρι και δέκα βαθμών, ανάλογα με τη σοβαρότητα των παραλείψεων που έχει διαπιστώσει η ΕΕΑ, από τη διοργανώτρια αρχή και η Basket League βρίσκεται στον αέρα... νωρίτερα από ποτέ.

.Στη σημερινή συνεδρίαση της λίγκας, άπαντες συμφώνησαν ότι πρέπει μεν να τηρηθούν οι νόμοι, πρέπει δε και να αποφευχθεί η... βόμβα στο πρωτάθλημα. Συμφώνησαν λοιπόν, στο να επισημάνουν με έγγραφό τους προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη τον κίνδυνο αποχωρήσεων ομάδων που θα βρεθούν στο μείον πέντε πριν το τζάμπολ. Κατόπιν αυτού, να του ζητήσουν τονίζοντας την πρόθεση του συνδέσμου να τηρούνται οι νόμοι, την τροποποίηση των προβλεπόμενων ποινών για το μπάσκετ, λόγω διαφορετικούς τρόπου βαθμολόγησης στο σπορ. 

 Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ είναι συγκεκριμένη και αναφέρεται σε αφαίρεση ενός μέχρι πέντε βαθμούς, με την κλιμάκωση να ορίζεται από τον Σύνδεσμο ανάλογα με την βαρύτητα των παραπτωμάτων. Επί της ουσίας πρόκειται για την επίσημη μορφή ενός αιτήματος που έχει ήδη τεθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νόμου.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ