19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βόμβα» στη Basket League, νέα απόρριψη σε Αρη και Κολοσσό και τρία ερωτηματικά! (pic)

Η θηλιά είχε περαστεί στον λαιμό του Αρη και του Κολοσσού από την ΕΕΑ στις αρχές Αυγούστου και σήμερα έσφιξε σε βαθμό... ασφυξίας. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στη σημερινή της συνεδρίαση, αφού ενέκρινε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στη Basket League, απέρριψε τα αιτήματα του Αρη και του Κολοσσού να ανακληθεί η αρχική της απόφαση, με την οποία δεν τους χορηγούσε πιστοποιητικό συμμετοχής!

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η ΕΕΑ θα στείλει την απόφασή της στον ΕΣΑΚΕ και αυτός θα τη μεταβιβάσει στον αθλητικό του δικαστή για να εφαρμόσει τον νόμο. Αυτός λέει ότι οι ομάδες θα έχουν μεν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όμως θα εκκινήσουν με μείον βαθμούς που με βάση όσα ισχύουν σήμερα, αυτοί θα είναι από πέντε μέχρι δέκα!

Το «μέχρι σήμερα» αφορά στο επίσημο αίτημα που έχει καταθέσει ο ΕΣΑΚΕ στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για μια τροποποίηση για το μπάσκετ, λόγω διαφορετικού τρόπου βαθμολόγησης και να προβλέπει ποινές με μάξιμουμ το μείον πέντε και να αρχίζουν από μείον ένα ή στη χειρότερη περίπτωση δύο. 

Το σημαντικό της σημερινής απόφασης είναι ότι δεν ανέφερε κάτι για άλλες τρεις ΚΑΕ για τις οποίες δεν έχει υπάρξει ακόμα ετυμηγορία της ΕΕΑ. Πρόκειται για την ΑΕΚ, τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Πάτρας. Κι αν για τους Πατρινούς υπάρχει μια λογική καθυστέρηση αφού έρχονται από τηνΑ2 και άργησαν τις διαδικασίες σύστασης ΚΑΕ, για την ΑΕΚ και τον Ηρακλή υπάρχουν ερωτηματικά για το αν υπάρχουν προβλήματα.

Τέλος, ενώ για τον Αρη παραμένει άγνωστο προς το ευρύ κοινό το ακριβές πρόβλημα, του Κολοσσού είναι απίστευτο ότι όπως αναφέρεται, κατατέθηκε εκπρόθεσμα ο φάκελος. Χάθηκε η προθεσμία δηλαδή και δεν έχει καν ανοιχτεί ο φάκελος.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ