19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκλογές ΕΟΚ: Εγινε ΦΕΚ η απόφαση για ψηφιακές εκλογές (pic)

Δημοσιεύτηκε σήμερα την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η χθεσινή ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που οδηγεί κατά τα φαινόμενα την ΕΟΚ σε διενέργεια ηλεκτρονικών εκλογών. Σύμφωνα με τον νόμο του Κράτους πλέον, δεν επιτρέπεται η διενέργεια αρχαιρεσιών δια ζώσης όταν υπάρχουν πάνω από 150 εγγεγραμμένα μέλη και αυτές γίνονται με ψηφιακά μέσα.

Στον εκλογικό κατάλογο που έχει στείλει η ΕΟΚ στην ΓΓΑ και έχει εγκριθεί υπάρχουν 512 σωματεία, οπότε λογικά αυτά είναι τα εγγεγραμμένα και ξεπερνούν κατά πολύ τα 150. Το τοπίο βέβαια παραμένει ομιχλώδες, αφού επίσημη αναβολή από την  ΕΟΚ δεν έχει υπάρξει, την ώρα πάντως που εκτός από την τελευταία εξέλιξη, έχει προηγηθεί και είναι σε ισχύ και η απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων από την αστυνομία στην περιοχή που περικλείει και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, από αύριο στις 6 το πρωί.

Η αυριανή ημέρα έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον, για να δούμε αν θα υπάρξει προσπάθεια τέλεσης των διαδικασιών από πλευράς της πλειοψηφίας της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ που δε δέχεται τις κρατικές αιτιάσεις. Οπως φυσικά τεράστιο ενδιαφέρον έχει και η συνέχεια, αφού θα πρέπει να δούμε ποια διοίκηση θα οδηγήσει την ΕΟΚ σε εκλογές, και τι αποφάσεις θα πάρει το Πρωτοδικείο όπου θα οδηγηθεί για μία ακόμα φορά το μπάσκετ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ