23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκλογές ΕΟΚ: Με 512 σωματεία στάλθηκε και εγκρίθηκε ο κατάλογος (pic)

Η ΓΓΑ δημοσιοποίησε σήμερα την έγκρισή της στον εκλογικό κατάλογο που της έστειλε η ΕΟΚ για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 30/5 και το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

Κατ' αρχάς, αυτή τη φορά η ΕΟΚ ακολούθησε εξ αρχής το μητρώο της ΓΓΑ και έστειλε τον κατάλογο με 512 σωματεία. Την προηγούμενη, για τις εκλογές που δεν έγιναν ποτέ στις 28/3, είχε στείλει περίπου χίλια αρχικά και η ΓΓΑ τον είχε απορρίψει και επιστρέψει. Από την ομοσπονδία τότε είχαν «φωνάξει» ότι αν αποδέχονταν το μητρώο θα ήταν σαν να γύριζαν την πλάτη στα σωματεία που είναι εκτός και κάτι τέτοιο είναι ενάντια στις αρχές τους.

Σε πρώτη... ανάγνωση λοιπόν σήμερα μοιάζει σαν να υποχώρησε, η πλευρά της απερχόμενης διοίκησης και οι συνεργάτες της, αλλά η κατάσταση δεν (αναμένεται να) είναι ακριβώς έτσι. Στην πορεία μεσολάβησε η προσφυγή στο Πρωτοδικείο 21 σωματείων που είχαν μείνει εκτός και τα οποία κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της 28ης Μαρτίου. Αυτές βέβαια με τη συγκεκριμένη αφορμή αναβλήθηκαν και πλέον έχει ανοίξει ένας δρόμος που φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί εκ νέου.

Λίγες μέρες δηλαδή πριν από τις εκλογές της 30/5 αναμένεται να βρεθούν και να προσφύγουν κι άλλα σωματεία που έχουν μείνει εκτός στο Πρωτοδικείο και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους.   

Στο δια ταύτα, σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα για τις εκλογές, μετά την προκήρυξή τους, αν και τα επόμενα είναι τα πραγματικά δύσκολα για τα οποία κανείς δε βάζει το χέρι του στη φωτιά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ