26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Δεράος: «Καινούρια πρόσωπα στις εθνικές κατηγορίες»

«Φρέσκο» αέρα στις εθνικές κατηγορίες ετοιμάζεται να φέρει η ΕΑΠ, μετά την επιστροφή της στη Γ’ Εθνική, όπως εξήγησε ο προπονητής της Σπύρος Δεράος.

Αν και ανέλαβε στα μέσα της περσινής σεζόν κατάφερε γρήγορα να περάσει τη φιλοσοφία του και να αλλάξει άρδην την κατάσταση, οδηγώντας τους Πατρινούς στην... έκπληξη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΗ. Ο λόγος για τον κόουτς Σπύρο Δεράο, ο οποίος πανηγυρίζοντας την τέταρτη προσωπική του άνοδο στις εθνικές κατηγορίες κατάφερε να επιστρέψει τους «ασπρόμαυρους» στη Γ’ Εθνική έπειτα από εφτά χρόνια απουσίας. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πορεία της ομάδας του, αλλά και για τη φιλοσοφία του συλλόγου που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΗ με την ΕΑΠ: «Από τον Γενάρη όταν και ανέλαβα την ομάδα ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν στην υπέρβαση, καθώς το απόλυτο φαβορί ήταν η Παναχαϊκή. Προσωπικά πίστευα στην ομάδα, όμως οι ελπίδες των παιδιών αναπτερώθηκαν μετά τη νίκη επί της Παναχαϊκής στο δεύτερο γύρο, όταν και κάναμε το 1-1 στις νίκες. Από εκεί και πέρα, ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι με πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Θεωρώ σημαντικό ότι καταφέραμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο της ΕΑΠ ύστερα από μια σειρά συναρπαστικών τελικών «.

Για την πορεία της ομάδας μέσα στη χρονιά: «Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου καταφέραμε να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που αποδείχτηκε κομβικό, καθώς μας έδωσε το δικαίωμα σε όλα τα πλέι οφ να παίζουμε με ένα μεγάλο αβαντάζ. Στους τελικούς εκμεταλλευτήκαμε στο απόλυτο το «όπλο» της έδρας, κερδίζοντας τα δύο εντός παιχνίδια που δώσαμε και χάνοντας στο εκτός. Εκτός από το αγωνιστικό υπήρχε ακόμα ένας λόγος που χάρηκα πάρα πολύ κι αυτό έχει να κάνει με τον κόσμο. Στα δύο ματς που έγιναν στο γήπεδό μας υπήρχαν φίλαθλοι κι από τις δύο ομάδες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στον τελικό που έκρινε τα πάντα υπήρχαν 1.600 άτομα. Γενικότερα, ήταν μια διαφήμιση για το τοπικό μπάσκετ τόσο στη διακύμανση του σκορ, αλλά και γενικότερα από τον αθλητικό πολιτισμό που έδειξαν παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές και φίλαθλοι».

Για την «επόμενη ημέρα» και τους στόχους που υπάρχουν: «Ο στόχος είναι να φέρουμε στο χώρο των εθνικών κατηγοριών καινούρια πρόσωπα. Θέλουμε να ετοιμάσουμε νέους παίκτες τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας για να σταθούν στις εθνικές κατηγορίες. Παράλληλα, επιλέξαμε παιδιά που έχουν καλό χαρακτήρα και διψούν για πολλές προπονητικές ώρες δουλειάς. Ως σύλλογος επιδιώκουμε να δώσουμε σε νέα παιδιά το βήμα για να ανοίξουν τα φτερά τους. Αυτό είναι κάτι που δίνει επιπλέον κίνητρο σε εμένα ως προπονητή αλλά και στη διοίκηση, η οποία κοιτώντας τα οικονομικά δεδομένα αποφάσισε να το κάνει συνειδητά. Αναφορικά με τους βαθμολογικούς στόχους στο πρωτάθλημα, θεωρώ ότι κάθε ομάδα που επανεμφανίζεται στις εθνικές κατηγορίες πρέπει να έχει πρωταρχικό στόχο την παραμονή. Αν επιτύχουμε κάτι τέτοιο θα έχει διπλή αξία για εμένα εξαιτίας και της φιλοσοφίας που υπάρχει στον σύλλογο. Εύχομαι κι άλλες ομάδες να ακολουθήσουν τη φιλοσοφία της ΕΑΠ γιατί νομίζω ότι την έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ και όλη η παραγωγική διαδικασία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ