17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν “πέφτει” το κάστρο του Ρεθύμνου

Απόρθητο παρέμεινε το κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" του Ρεθύμνου για 8η συνεχή εντός έδρας αναμέτρηση, με την τοπική ομάδα να επικρατεί του Πανιωνίου με 73-61 στο πλαίσιο της 17ης αγωιστικής της Basket League. Το Ρέθυμνο, κάλυψε και τη διαφορά της ήττας (70-67) που είχε υποστεί στο "Σοφία Μπεφόν" στον πρώτο γύρο. 

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου βελτίωσε το ρεκόρ της σε 8-9, ενώ η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ, έπεσε στο 6-11, μετρώντας τρεις συναπτές ήττες. 

Στην πρώτη περίοδο το Ρέθυμνο έπαιζε μόνο του, προηγούμενο με 15-2 πριν τη συμπλήρωση του πενταλέπτου και με 25-9 στο φινάλε της. Το πρόσωπο του Πανιωνίου βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι "κυανέρυθροι" κατάφεραν να μειώσουν σε 37-24, παρά το γεγονός ότι είχαν 0/11 τρίποντα. 

Κόνερ Φράνκαμπ με 16 πόντους και Φώτης Λαμπρόπουλος με 13, ήταν οι δύο πρωταγωνιστές στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. 

Στα ίσια έπαιξαν οι δύο ομάδες στην τρίτη περίοδο (21-20 το επιμέρους σκορ). Η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην, όταν ο Σαμάρντο Σάμιουελς αποφάσισε να αποτελέσει παράγοντα της εξίσωσης*. Ο Πανιώνιος μείωσε σε 61-59, 5:30" πριν το φινάλε και σε 64-61 ένα λεπτό αργότερα, όμως ο Τζόσουα Κάρτερ απάντησε και τις δύο φορές με τρίποντο, βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες έτρεφαν οι φιλοξενούμενοι. 

*ΩΣΕΙ ΠΑΡΩΝ: Ο Σαμάρντο Σάμιουελς, ο πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου με 17.9 πόντους και 6.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 13 συμμετοχές, σήμερα ήταν απρόθυμος να βοηθήσει την ομάδα του, εξαιτίας της 15μερης καθυστέρησης της πληρωμής του. Ως εκ τούτου, στα περίπου 10' λεπτά που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο ημίχρονο έμεινε στο απόλυτο μηδέν, χωρίς να πάρει καμία προσπάθεια για σουτ.  Τα πράγματα φαίνεται να άλλαξαν μετά την ανάπαυλα, με τον 31χρονο Τζαμαϊκανό σέντερ να πετυχαίνει τους πρώτους πόντους του από τη γραμμή της "φιλανθρωπίας" σχεδόν 2' λεπτά πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Κόνερ Φράνκαμπ ήταν για πολλοστή φορά ο πρώτος σκόρερ των κρητικών με 29 πόντους (3/5 δίποντα, 6/11 τρίποντα), ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν και η διαφορά ευστοχίας των δύο ομάδων έξω από τα 6.75 (12/32 έναντι 5/27)

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ