13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεν είναι κάθε εμπόδιο για καλό

Για την εξέλιξη στον μπασκετικό Πανιώνιο, υπάρχει μόνο μία λέξη. «Δράμα». Δεν υπάρχει καμία παρηγοριά και όποιος πάει να την ψάξει, τον εαυτό του θα προσπαθεί να κοροϊδέψει. Υπάρχουν και πολλά ερωτηματικά. Και ενστάσεις. Και άλλα πολλά. 

Πρώτο βασικό ερώτημα που θα ήθελαν όλοι να απαντηθεί, είναι το τι έγινε τα τελευταία 24ωρα και από τη συμφωνία που ανακοινώθηκε φτάσαμε στο ναυάγιο. Οσοι, όχι πολλοί, ζούσαν από κοντά την ιστορία δεν ήταν αισιόδοξοι ακόμα και μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου. Η φράση «μένει τώρα να εγκρίνει ο επενδυτής τα συμφωνηθέντα» τους.. μύριζε. Κι επειδή στην προκειμένη περίπτωση ο Χριστοδουλόπουλος έχει μιλήσει πολύ και αναλυτικά, θα είχε αξία μια αναλυτική τοποθέτηση και της άλλης εμπλεκόμενης πλευράς.

Δεύτερο βασικό ερώτημα είναι πώς φτάσαμε Σεπτέμβριο μήνα, όταν ο Χριστοδουλόπουλος έχει πει τουλάχιστον τρεις μήνες πριν ότι δίνει την ΚΑΕ και ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει. Είναι δυνατόν ένα τέτοιο σωματείο, δυνατό brand name, με έναν πιστό κόσμο από πίσω του και με την προοπτική ενός σύγχρονου γηπέδου στον ορίζοντα να μην κέντρισε το ενδιαφέρον κανενός; Εντάξει, δεν μπλέκεις εύκολα στην εποχή μας με επένδυση στο μπάσκετ και με ένα μαγαζί που έχει αρκετές γκρίζες ζώνες, αλλά κανείς; 

Το τρίτο ερώτημα εκτείνεται σε μεγάλο βάθος χρόνου. Γιατί δεν ρίζωσε κανένας στον Πανιώνιο; Ο Λιανός έφυγε απογοητευμένος, αυτός που είχε φτιάξει ομάδα που πήγε στην Ευρωλίγκα. Ο Βαρουξάκης που την επανέφερε στην μεγάλη κατηγορία, έφυγε σχεδόν... κυνηγημένος. Ο Αλευρογιάννης τα ίδια, εχθρό τον θεωρούσαν. Ιδια κατάσταση υπήρξε και με κάποιους που ενδιαφέρθηκαν να εμπλακούν, γενικά η κατάσταση ποτέ δεν ενέπνεε σταθερότητα και ένα ιδανικό περιβάλλον για κάποιον που θα είχε ένα όραμα, ένα πλάνο και λεφτά να το υπηρετήσει.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι βουτώντας στον βυθό των τοπικών, μπορεί ο Πανιώνιος να εξαγνιστεί, να σβήσουν όλα, να γίνει μια νέα αρχή. Το κοινώς λεγόμενο «κάθε εμπόδιο για καλό». Αμ δε. Είναι βαρύ τίμημα η τελευταία κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ. Είναι πολύ πιο πιθανός ο αφανισμός, ο χρόνιος μαρασμός, παρά η επάνοδος κάθε χρόνο και κατηγορία. Ο Ηρακλής είπε.... αμάν μετά από τόσα χρόνια, η ΑΕΚ έτρεχε σε μπαράζ για να πάρει την άνοδο που είχε... στο τσεπάκι κι αυτοί από Εθνικές κατηγορίες, όχι από τα τοπικά. 

Το μπάσκετ με την εξέλιξη που ανακοινώθηκε σήμερα, αν δεν υπάρξει θαύμα στις επόμενες ώρες και αυτή είναι τελεσίδικη, θα έχει δεχτεί ένα σοβαρό πλήγμα. Ο Πανιώνιος, θα έχει δεχτεί ένα καίριο. Η ευχή για να συνέλθει γρήγορα και να επιστρέψει, μόνο τυπικά μπορεί να ακουστεί. Γιατί αν ισχύσουν τα διαφαινόμενα, η πραγματικότητα προμηνύεται πολύ σκληρή, δύσκολη και επώδυνη.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ