18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δίπλαρος στο Basketa.gr: “Εργο Ζιάγκου και θέλημα θεού”

Λένε πως αν δεν μπεις μικρός στα βάσανα, θα δυσκολευτείς όταν μεγαλώσεις. Ο Νίκος Δίπλαρος από 18 χρονών είχε πάρει μια γεύση για τις δυσκολίες της ζωής, όταν με πολύ φρέσκια τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ (ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα της παραγωγικής διαδικασίας του ελληνικού μπάσκετ, πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική εφήβων τότε στο Βόλο το 2015) είχε κάνει τη δήλωση πως: "Η ΑΕΚ είναι μια νέα αρχή για μένα και αν παίξω καλά θα έχω την ευκαιρία να πάω κάποια στιγμή ίσως στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό" με αποτέλεσμα να μην προλάβει καν να παίξει στην Ενωση που τον αποδέσμευσε.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Βαγγέλης Ζιάγκος τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε το χρίσμα για την Α1, για πρώτη φορά στην καριέρα του, και έχοντας στο βιογραφικό του αυτή την εφετινή χρονιά, ο Νίκος Δίπλαρος μπορεί να λέει ότι τα έχει δει όλα !

"Ναι αλήθεια είναι ότι αυτό που ζήσαμε εφέτος στον Πανιώνιο δεν το συναντάς κάθε μέρα στην καριέρα σου και θα έχεις να το διηγείσαι για πολλά χρόνια. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω και εγώ τι έγινε, κατέβηκε κάτω ο...ουρανός αλλά μείναμε στην κατηγορία και αυτό είναι το βασικό"  λέει στο Basketa.gr  ο Νίκος Δίπλαρος που πήγε στον Πανιώνιο στο 0-6, έφτασαν στο 1-10 (!), έκλεισαν τον πρώτο γύρο ουραγοί στο 2-11 αλλά το φινάλε τους βρήκε στο...κυλικείο του "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέθυμνο να πανηγυρίζουν την σωτηρία   !

"Ακούγεται τρελό αλλά μήπως δεν είναι ;  Μην κοροϊδευόμαστε όλη την εβδομάδα κάναμε προετοιμασία σαν να έχουμε...πέσει και πολύ κακή διάθεση, πίκρα και απογοήτευση. Δεν περίμενε κανείς τα Τρίκαλα, απλά είχαμε μια ελάχιστη ελπίδα μήπως χάσει ο ΠΑΟΚ, αλλά για να είμαι ειλικρινής στην εξαιρετική κατάσταση που ήταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης και αυτό το ξεχάσαμε.

Ξεκινάει το παιχνίδι στο Ρέθυμνο και στον πάγκο ο μάνατζερ της ομάδας έχει πληροφόρηση με το κινητό. Σε κάποια τάιμ άουτ ή στο ημίχρονο ρωτάμε τι κάνει ο ΠΑΟΚ, αφού σας λέω δεν περνούσε από το μυαλό μας το θέμα των Τρικάλων. Δεν ήταν μόνο ότι έπαιζαν εκτός έδρας, αλλά είχαν μείνει οι άνθρωποι με μια πεντάδα όλη και όλη και δύο πιτσιρικάδες από την εφηβική, τι να περιμένεις δηλαδή"  τονίζει με έμφαση ο γκάρντ των Νεοσμυρνιωτών και συνεχίζει:

"Εχοντας μάθει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μπροστά, σχεδόν δεν ασχολούμαστε πλέον. Τελειώνουμε τον αγώνα μας και πάμε στον πάγκο να πάρουμε τα πράγματα μας, όταν ακούμε να λέει κάποιος: "Ισοπαλία στην Αμαλιάδα".  Κοιταχτήκαμε μεταξύ μας, αλλά πάλι είπαμε: "Μπα δεν γίνεται".

Μέχρι να φύγουμε για τα αποδυτήρια, ακούμε άλλη φωνή: "Ενα πόντο μπροστά τα Τρίκαλα, ενάμιση λεπτό"  !

Ξανακοιταζόμαστε και λέμε: "Βρε μπας και..." .  Αμέσως αφήνουμε τα πράγματα και πάμε στο κυλικείο του γηπέδου όπου είχε τηλεόραση και εκεί "καρφωνόμαστε".  Απίστευτα συναισθήματα με τη λήξη και πανηγύρι τρελό.  Απίστευτη εξέλιξη, αλλά νομίζω ήρθε σαν θεία δίκη για την προσπάθειά μας. Ηταν μια επιβράβευση για όσα προσπαθήσαμε όλη τη σεζόν" υποστηρίζει ο νεαρός άσος που δεν χρειάζεται να σκεφτεί πολύ για να αποδώσει τα εύσημα.

"Είναι έργο Βαγγέλη Ζιάγκου και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Προς τιμήν του το παραδέχτηκε και του απέδωσε τα εύσημα και ο κ.Αλεξανδρής, ο οποίος προσπάθησε να μας αναπτερώσει το ηθικό αλλά τι να προλάβει να κάνει μέσα σε 1-2 εβδομάδες ο άνθρωπος. Εδώ οι παίκτες αλλάζουν ομάδα και θέλουν 1-2 μήνες να προσαρμοστούν".

Τα πρώτα μηνύματα που πήραν οι περισσότεροι παίκτες στα κινητά τους μετά το δραματικό φινάλε και τη σωτηρία, ιδιαίτερα οι Ελληνες, ήταν από συγγενείς και φίλους αλλά και από τον:

"Βαγγέλη Ζιάγκο. Ναι μας έστειλε συγχαρητήρια και του απαντήσαμε. Ξέραμε ότι παρά την πίκρα του που έφυγε, ήταν μαζί μας, ήθελε να σωθούμε για την προσπάθεια που κάναμε και μας το είχε πει άλλωστε φέυγοντας: "Είστε μέσα στην καρδιά μου και θα τα καταφέρετε"Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα όσα έκανε. Η παραμονή είναι ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό δικό του έργο και θέλημα θεού. Οι υπόλοιποι βάλαμε το λιθαράκι μας, αλλά ο κόουτς έκανε τη διαφορά" λέει με έμφαση ο Νίκος Δίπλαρος που παραδέχεται ότι όταν έγινε το περιστατικό με την λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον κόουτς:

"Αδειάσαμε ψυχολογικά και σωματικά. Νοιώθαμε κενοί, ήταν ένα σοκ, μια σφαλιάρα για μας τι να λέμε τώρα. Απλά είμαστε επαγγελματίες και συνεχίσαμε την προσπάθεια, αλλά είχαμε πλέον ένα μεγάλο κενό μέσα μας. Με αυτόν τον άνθρωπο περάσαμε 8 μήνες μαζί, φάγαμε όλες τις δυσκολίες, τα είδαμε όλα και είναι λογικό να έχουμε δεθεί τόσο πολύ. Προσωπικά τον ευχαριστώ γιατί ήμουν και προσωπική του επιλογή και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω επιτέλους στην Α1".

Πότε όμως άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι όλα μπορούν να συμβούν ;

"Δεν ήταν ένα και δύο παιχνίδια. Κατ΄αρχήν όταν η διοίκηση ενίσχυσε την ομάδα με πολύ καλούς ξένους, εκεί είδαμε ότι αν ήμασταν από την αρχή έτσι δεν θα είχαμε μπει στη διαδικασία να αγωνιούμε ως το τέλος. Απλά ήταν δύσκολο γιατί η ομάδα στήθηκε σχεδόν μια εβδομάδα πριν το τζάμπολ, άρα συνολικά αν το δούμε πρόκειται περί άθλου αυτό που κατάφερε εφέτος ο Πανιώνιος και αξίζουν σε όλους τους συντελεστές, συγχαρητήρια. 

Είδαμε όμως ότι με εξαίρεση 1-2 παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σε όλους τους αγώνες ήμασταν ανταγωνιστικοί ακόμα και εκτός έδρας, με Λαύριο, με ΑΕΚ, με Κύμη ενώ κάναμε και τις μεγάλες νίκες στην έδρα μας με ΑΕΚ και Λαύριο. Για αυτό είχαμε πιστέψει στο θαύμα, αλλά χρειάστηκε να βάλει το χέρι του και ο θεός !

Θεωρώ σημαντικό επίσης ότι η ομάδα είχε Ελληνες παίκτες που είναι στοιχείο απαραίτητο σε κάθε σύλλογο καθώς διασφαλίζεται το καλό κλίμα, η ομοψυχία και μπορούμε να συμβουλέψουμε και τους ξένους και να τους θυμίσουμε το τι σημαίνει  ο Πανιώνιος.  Το βλέπετε και σε άλλες ομάδες , όπως για παράδειγμα ο Νίκος Μπάρλος στην Κύμη, πόσο εμπειρία, γνώση και ψυχολογία πρόσφερε. Δεν είναι τυχαίο. 

Οπως και να έχει αυτή τη χρονιά θα τη θυμόμαστε" καταλήγει ο Νίκος Δίπλαρος που αν και νεαρός η...πίεση χτύπησε στο κόκκινο εφέτος και πλέον θέλει: "Επειγόντως αποφόρτιση. Θα πάω να δω τους δικούς μου και μετά θα αρχίσω τα...τουρ να ξεφύγουμε λίγο γιατί πραγματικά τα είδαμε όλα εφέτος, απλά τέλος καλό όλα καλά" 

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ