18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γκρίφιν και Λοβ «σπρώχνουν» τον ΠΑΟΚ προς το BCL (vids)

Πέρασαν λίγες μέρες από το τέλος της σεζόν για τον ΠΑΟΚ που θα κληθεί τον επόμενο μήνα να πάρει μία σημαντική απόφαση για την επόμενη περίοδο. Θα αξιοποιήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που κέρδισε μέσα από την κατάκτηση της 5ης θέσης ή όχι;

 


Ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής Θανάσης Χατζόπουλος έκανε σαφές με δημόσιες τοποθετήσεις του τις τελευταίες μέρες, ότι η θέληση για επιστροφή στην Ευρώπη είναι δεδομένη για τον ΠΑΟΚ αλλά αυτό δεν θα γίνει σε βάρος της προσπάθειας οικονομικής εξυγίανσης της ΚΑΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον εξασφαλιστούν εκείνοι οι πόροι που θα περιορίσουν στο ελάχιστο ή και θα εξαφανίσουν το οικονομικός κόστος της συμμετοχής στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ θα δηλώσει συμμετοχή στο BCL στο οποίο ήταν παρών στα τρία προηγούμενα χρόνια.

 

 


Στην υπόθεση αυτή υπάρχει μία έμμεση αλλά ξεκάθαρη συμμετοχή δύο παικτών τους οποίους θέλει ο Άρης Λυκογιάννης για τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν. Ο Μάλκολμ Γκρίφιν και ο Ζερμέιν Λοβ παρότι δεν έχουν μπει ακόμη σε ουσιαστικές συζητήσεις με τον Δικέφαλο, γνωρίζουν το ενδιαφέρον για να παραμείνουν για μία δεύτερη σεζόν. Από την άλλη πλευρά, αν και είναι δεδομένο ότι αμφότεροι είναι θετικοί σε αυτήν την προοπτική, αφού έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη σεζόν και την ομάδα, τα πράγματα θα απλοποιούσε η απόφαση για ευρωπαϊκή συμμετοχή. Αν δηλαδή ο ΠΑΟΚ καταλήξει στην απόφαση επιστροφής στο BCL, η απόφαση των δύο Αμερικανών γκαρντ να παραμείνουν στο «παλατάκι» θα γίνει πιο εύκολη, ίσως μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κάνει η ΚΑΕ μεγάλη οικονομική υπέρβαση.

 

 

 


Η τελευταία παράμετρος, του οικονομικού, μόνο λεπτομέρεια δεν είναι αφού για τον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου υπάρχει μία ξεκάθαρη αφετηρία. Το μπάτζετ δεν θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της σεζόν που πέρασε και που ήταν της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ. Το ερώτημα βέβαια είναι αν μπορεί μια ομάδα με έναν τέτοιο προϋπολογισμό να μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστική και στην Ευρώπη. Όλα αυτά όμως είναι θέματα που απασχολούν ήδη τους διοικούντες την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

 

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ