22.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Γκίντερ: “Τα πρώτα 10.000 ευρώ πρόστιμο κερασμένα από μένα”

Η γερμανική λίγκα επιστρέφει στη δράση με δέκα ομάδες που θα αναμετρηθούν στο Μόναχο. Το μπάσκετ ασπάζεται την τακτική του ποδοσφαίρου και όπως δήλωσε ο Στιβεν Χολτζ, εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής λίγκας απαγορεύονται δηλώσεις και θέσεις από τους παίκτες κατά του ρατσισμού. Ο Περ Γκίντερ της Ράτιοφαρμ Ουλμ διαφωνεί και μέσω tweet έστειλε το δικό του μήνυμα στους παίκτες των ομάδων.

"Αγαπητοί συνάδελφοι παίκτες της easyCreditBBL. Αν θέλετε να εκφραστείτε και να πάρετε θέση ενάντια στον ρατσισμό στους επερχόμενους αγώνες, νιώστε ελεύθεροι να το πράξετε. Τα πρώτα 10.000 ευρώ σε πρόστιμα κερασμένα από μένα!"

Λίγο νωρίτερα ο Χολτζ είχε δηλώσει: "Πολιτικές τοποθετήσεις εν μέσω αγώνων δεν επιτρέπονται, είτε λεκτικά, είτε με άλλο τρόπο. Όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, έτσι κι εμείς έχουμε την ίδια λογική: Στον αθλητισμό και δεν μπορούν να γίνονται πολιτικές τοποθετήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, οπότε δεν ανοίγουμε τη συγκεκριμένη πόρτα. Θα το καταλάβουμε όμως αν το θέμα αυτό έχει να κάνει με τους παίκτες από τις ΗΠΑ".

Η απόφαση των Τουράμ, ΜακΚένι και Σάντσο στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να τοποθετηθούν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, οδήγησε την Bundesliga στην απόφαση να τους τιμωρήσει, κάτι που έφερε ακόμη και παρέμβαση της UEFA υπέρ των παικτών.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ