15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γκάρετ ο σταρ, όχι ο χαμάλης

Δεν θα πρέπει να έχει κανείς την προσδοκία ή την ψευδαίσθηση ότι θα έχει κάθε βράδυ αριθμούς όπως τους χθεσινού στο ντέρμπι με τον Άρη. Ο Ντάριους Γκάρετ έκανε με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, σημείωσε το πρώτο “double-double” της καριέρας του σε αυτό αλλά και ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία με 15 ριμπάουντ. Ήταν ο σταρ της βραδιάς για τον Ηρακλή, δείχνοντας ότι αυτός ο τίτλος μπορεί να ταιριάξει και σε παίκτες που τους ακολουθεί η ταμπέλα “χαμάλης” ή “ρολίστας”.

 


Ο Αμερικανός έκανε θραύση χθες στις δύο ρακέτες και είναι υποψήφιος για τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής, αφού είχε 33 βαθμούς στο ranking -όσους και ο Οκτάβιους Έλις. Τι σημασία όμως έχει αυτό, μπροστά στο μέγεθος της προσφοράς του στο χθεσινό παιχνίδι και μπροστά στη δεδομένη επιτυχία της επιλογής που έκανε ο Ηρακλής στο πρόσωπο του; Πέρσι ήταν όχι απλά ένας αφανής ήρωας του ΠΑΟΚ, στο διάστημα που έπαιξε στην Πυλαία, αλλά πολλές φορές ο MVP του, με αποκορύφωμα την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου όπου ήταν εντυπωσιακός. Με 10 πόντους και 15 ριμπάουντ σε 32', ήταν αυτός πάνω στον οποίο “έχτισε” ο ΠΑΟΚ και διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό.

 


Οι “κυανόλευκοι” είναι η τέταρτη ομάδα στην οποία αγωνίζεται στη χώρα μας, έχοντας περάσει από την Κηφισιά, τον Κόροιβο και τον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι δεν στέριωσε πουθενά. Δεν υπήρξε ομάδα στην οποία να έπαιξε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ενώ αρκετές ήταν οι περιπτώσεις στις οποίες δεν έμεινε ούτε καν για μία “γεμάτη” χρονιά. Στην Ελλάδα δεν το κατάφερε με καμία από τις τρεις προηγούμενες ομάδες του. Να μία ακόμη πρόκληση για τον ίδιο αλλά και την ομάδα του.

 


Στο ερώτημα αν τελικά είναι σταρ ή χαμάλης, η απάντηση δίνεται από την παρουσία του στο παρκέ. Μπορεί να μην είναι αυτός που θα πάρει το τελευταίο σουτ όταν κρίνεται ένα παιχνίδι, μπορεί να μην εντυπωσιάζει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του όμως παίκτες με τη δική του αθλητικότητα, με τη δική του διάθεση και αυταπάρνηση στο παρκέ, δεν γίνεται να θεωρούνται ρολίστες. Παιχνίδια με αριθμούς όπως οι χθεσινοί (17π, 15ρ.) δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση, αφού ο Γκάρετ δεν είναι απαραιτήτως παίκτης που αναδεικνύεται από τη στατιστική. Είναι πάντα όμως εκεί, στο να βάλει το σώμα του στον αντίπαλο, να μαζέψει ριμπάουντ, να αλλοιώσει σουτ και να τελειώσει όλες περισσότερες φάσεις μπορεί στην επίθεση. Για τον τελευταίο φροντίζουν οι πολύ ποιοτικοί γκαρντ που μαζεύτηκαν στο Ιβανώφειο.

 


Η εμφάνιση του Γκάρετ χθες βέβαια ήταν απλά μία προέκταση μιας ονειρεμένης βραδιάς. Το ασφυχτικά γεμάτο Ιβανώφειο που περίμενε οχτώ χρόνια γι' αυτή τη στιγμή, η παθιασμένη ομάδα, η νίκη σε ένα τοπικό ντέρμπι και η ανάγκη εκπροσώπησης ενός ολόκληρου συλλόγου που διανύει τα “πέτρινα” χρόνια του είναι τα σημαντικότερα “παράσημα” και η παρακαταθήκη για τη συνέχεια της σεζόν. Είτε ο Γκάρετ φτάνει σε “double-double”, είτε αφήνει τον τίτλο του MVP για τους άλλους...

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ