15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Θοδωρής Γιαννακόπουλος στο Basketa: «Τεράστιο το κίνητρο της παραμονής του Ικάρου»

Το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ξεκίνησε και στην πρεμιέρα για τον δεύτερο όμιλο ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης πάτησε παρκέ με το δεξί και επικράτησε εντός έδρας του Άρη Θήβας με 60-56.

Ο προπονητής της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ο κόουτς Θοδωρής Γιαννακόπουλος που έχει την εμπειρία να διαχειριστεί μια ομάδα και να την οδηγήσει στους στόχους της γεγονός που πιστοποιείται από την παρουσία του με τις γυναίκες της Καλαμάτας όπου αγωνίστηκαν στην Α2 Γυναικών αλλά και με την Κalamata BC όπου την χρονιά 2016/2017 εξασφάλισε την πρώτη τους παρουσία στην Γ’ Εθνική, ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας το περασμένο καλοκαίρι και μίλησε στο basketa.gr επισημαίνοντας για την νίκη της πρώτης αγωνιστικής: «Ήταν μια δύσκολη πρεμιέρα, γιατί είχαμε τραυματισμούς και μια πολύ δύσκολη προετοιμασία. Ο Ίκαρος άλλαξε σελίδα το καλοκαίρι λόγω της πτώσης από την Β’ Εθνική. Χαμήλωσε πάρα πολύ το μπάτζετ. Δεν είναι το μικρότερο αλλά είναι σίγουρα πάρα πολύ μικρό. Όμως, πέρα από τους τραυματισμούς κι εμείς νιώθαμε ανέτοιμοι. Δεν ξέραμε ακριβώς τι πρόσωπο θα παρουσιάσουμε. Απλά οπλιστήκαμε με υπομονή. Θέλουμε πολύ να δουλέψουμε. Η σωτηρία είναι ένας ξεκάθαρος στόχος και ήμασταν και λίγο τυχεροί στα τελευταία λεπτά και νομίζω πήραμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας με την Θήβα. Είναι μια ομάδα που θα είναι αρκετά πιο ψηλά».

Ποια, ωστόσο, η δική του γνώμη για το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης όπου οι παίκτες του πραγματοποίησαν ένα σερί 15-2 το οποίο, ουσιαστικά, έκρινε και τον νικητή; «Στον αθλητισμό υπάρχει και η τύχη. Όχι σε καθοριστικό βαθμό αλλά σίγουρα υπάρχει και διαδραματίζει τον δικό της ρόλο. Σίγουρα το ότι υπήρξαν αστοχίες από την αντίπαλη ομάδα έπαιξε τον ρόλο του αλλά από τη άλλη ίσως να οφείλεται στο ότι τους πιέσαμε αρκετά και γενικότερα μέσα από τις άμυνες μας να προκαλέσαμε την κόπωσή τους».

Για το χαμηλό μπάτζετ και τα αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν και μπορούν να δυσκολέψουν το έργο του προπονητή εκείνος τόνισε: «Δυστυχώς ή ευτυχώς την εμπειρία και την ικανότητα την πληρώνεις. Εμείς δε μπορούσαμε και δε θέλαμε να την πληρώσουμε. Είπαμε ότι θα επενδύσουμε στην δουλειά μας και στα νεαρά παιδιά που έχουν πολύ αθλητικότητα και πολύ υπομονή».

Ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης είναι ένας σύλλογος που την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική ενώ πλέον θα παίζει στα παρκέ της Γ΄. Όπως κάθε ομάδα έτσι κι ο Ίκαρος έχει τους δικούς του στόχους για την νέα αγωνιστική χρονιά κι αυτή σύμφωνα με τον κόουτς Γιαννακόπουλο είναι οι εξής: «ο πρωταρχικός στόχος τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να επιστρέψουν πίσω υγιή τα παιδιά που είναι τραυματίες και να μπορούμε να δουλέψουμε σαν ομάδα. Από την άλλη ο μακροπρόθεσμος στόχος, ο οποίος τέθηκε το καλοκαίρι, είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή».

Ωστόσο κατά πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιηθεί ο στόχος αυτός; «Δε θα είναι εύκολο, ξέρουμε ότι δε θα είναι εύκολο. Θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή, θα έρθουν πολλές δύσκολες στιγμές. Αλλά είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι. Είναι τεράστιο το κίνητρο για όλους μας. Για τους προπονητές, την διοίκηση, τους παίκτες. Όλους».

Τα πρωταθλήματα χρόνο με τον χρόνο γίνονται όλο και ποιο ανταγωνιστικά. Ποια η γνώμη του για το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας; «Σίγουρα υπάρχει μια δυναμικότητα στους ομίλους. Όπως είπα και παραπάνω, ο Άρης Θήβας είναι μια ομάδα που θα τα πάει αρκετά καλά. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ, ότι μια πιο καλή και ίσως λίγο πιο πλήρη εικόνα να έχουμε μετά την 5η αγωνιστική».

Ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος αποτελεί έναν προπονητή με πολλή αγάπη για το επάγγελμα του και για το μπάσκετ γενικότερα. Όπως ο ίδιος υπογράμμισε: «με την προπονητική ασχολήθηκα από μικρός, αυτό έχω συνηθίσει να κάνω, αυτό που αρέσει κι αυτό θέλω να εξακολουθώ να κάνω και στο μέλλον».

Ποιες  είναι, όμως, οι προπονητικές του φιλοδοξίες για το μέλλον; «Αρχικά να είμαι καλά, να είμαι υγιής και να υπάρχω στον χώρο κάνοντας καθημερινά αυτό που μου αρέσει».

Προς το παρόν έχει αφιερωθεί στην ομάδα του Ικάρου ενώ σε συνεργασία με τον βοηθό του Κώστα Μεγαγιάννη έχει αναλάβει και την προπόνηση του εφηβικού τμήματος αλλά και της U20 του συλλόγου. Η αποχώρηση από την Καλαμάτα και η ανάληψη των ηνίων μιας αθηναϊκής ομάδας, κατά πόσο του είναι εύκολη ή δύσκολη; «Σε κάθε περίπτωση η πρόταση αυτή αποτέλεσε μια προσωπική τιμή ενώ το να αναλάβω τον Ίκαρο αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα».

Κι όπως όλοι οι προπονητές, έτσι κι εκείνος έχει αναπτύξει την δική του φιλοσοφία την οποία μεταλαμπαδεύει στους παίκτες του. Η συμβουλή του λίγο πριν η ομάδα του πατήσει στο παρκέ, για να αγωνιστεί, είναι η εξής χαρακτηριστική: «να παλεύουν για ολόκληρα τα 40 αγωνιστικά λεπτά και να μην έχουν το νου τους στο αποτέλεσμα».

Και φυσικά δε θα ήταν εφικτό παρά να μη γίνει μια αναφορά στο θέμα που σχετίζεται με το γήπεδο και την έδρα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. «Σίγουρα είναι δύσκολο το να μην υπάρχει η δική σου με όλη τη έννοια του όρου έδρα. Είναι λίγο δύσκολο και λίγο περίπλοκο για μια ομάδα από την Νέα Σμύρνη να αγωνίζεται στον Πειραιά ωστόσο το θετικό είναι ότι η πολιτεία μας βοήθησε και βρήκε τον χώρο, για να μας στεγάσει αγωνιστικά».

Τέλος, αναφέρθηκε στην συνολική εικόνα που επικρατεί στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ: «Σίγουρα σε κάθε περίπτωση η εικόνα που παρουσιάζουμε γενικότερα δεν είναι και η καλύτερη. Σε σχέση με το εξωτερικό είμαστε πολύ πίσω. Πρώτα από όλα χρειάζεται να βελτιωθεί η κατάσταση υλικοτεχνικά, να αλλάξει γενικότερα η κοινωνική νοοτροπία, η οποία δεν είναι η αρμόζουσα, αλλά και να επενδύσουμε στους αθλητές μας. Διότι είναι απαραίτητοι οι μεγάλοι παίκτες με εμπειρία αλλά και οι νεαροί αλλά σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός ύπαρξης των δυο αυτών ηλικιακών ομάδων σε έναν σύλλογο εξαρτάται από το μπάτζετ αυτού».

Κλείνοντας ο προπονητής Γιαννακόπουλος ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους για την συνέχεια στο πρωτάθλημα ενώ πιο συγκεκριμένα για την δική του την ομάδα ζήτησε ταπεινότητα και προσήλωση στους στόχους μέσα από την σκληρή δουλειά και την υπομονή έχοντας πίστη στα νεαρά παιδιά που απαρτίζουν τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ