23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γιάννης: «Θέλω να το ξαναζήσω με το Μιλγουόκι και την Εθνική» (vids)

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έφθασαν στην Ελλάδα μαζί με το τρόπαιο του πρωταθλητή του ΝΒΑ. Δείτε τι δήλωσαν...

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές, με τους Μιλγουόκι Μπακς, επέστρεψαν στη χώρα μας και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους και κατά τη διάρκεια της σεζόν και από την πρώτη στιγμή που παίζουμε μπάσκετ μας έχουν στηρίξει. Δεν έχω λόγια», ανέφερε αρχικά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, με το Γιάννη Αντετοκούνμπο να προσθέτει: «Ευχαριστώ όλον τον κόσμο, που έχουμε πάει στο ΝΒΑ και ζούμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πίσω και βλέπουμε τους φίλους μας. Χαρούμενοι που φέραμε και το κύπελλο μαζί. Έπρεπε να περάσουμε μεγάλη διαδικασία. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο και βρίσκεται στην Ελλάδα. Δεν ξέρω για πόσες ημέρες θα βρίσκεται εδώ, αλλά θα το πάμε στα μέρη που μεγαλώσαμε, στα Σεπόλια και στου Ζωγράφου. Τώρα, που το είδαμε πάλι, ακόμα δεν έχουμε πιστέψει τι έχει γίνει. Είναι τρομερό. Με σκληρή δουλειά από τους δυο μας και την ομάδα και φυσικά όλους όσοι μας στήριζαν από την Ελλάδα κι εύχονται ό,τι καλύτερο για την ομάδα».

Ο 29χρονος φόργουορντ επανέλαβε, στη συνέχεια: «Δεν το έχω πιστέψει ακόμα. Στο Μιλγουόκι μάς φώναζαν ότι είμαστε νικητές. Του χρόνου πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο, είναι κάτι απίστευτο. Όταν είσαι μικρό παιδί και βλέπεις Youtube, βλέπεις πανηγυρισμούς και τρόπαια και λες μακάρι να πάρω κι εγώ μέρος σε κάτι τέτοιο. Είναι κάτι απίστευτο και το κάναμε πραγματικότητα. Το έζησα πέρυσι με τον άλλον αδερφό μου και το ζω και φέτος».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του 26άχρονου γκαρντ/φόργουορντ: «Ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Όλη τη χρονιά προσπαθούσα να μη βλέπω τις καλύτερες φάσεις και τα παιχνίδια. Κάθε πρωί ανοίγω τηλεόραση και βλέπω Μιλγουόκι Μπακς, πρωταθλητές. Θέλω να κλάψω; Να γελάσω; Δεν το έχω πιστέψει ακόμα. Συνολικά, 75.000 κόσμος έξω από το γήπεδο. Το γήπεδο, γεμάτο σε κάθε ματς. Στην παρέλαση φώναζαν όλοι "Bucks in Six". Μόνο που καταφέραμε και τα ζήσαμε τόσο νέοι, με τον αδερφό  μου, την οικογένειά μου... Να βγω σε μπλουζάκι δεν με νοιάζει. Όλες οι στιγμές που έζησα στα αποδυτήρια και στο παιχνίδι και στον τελικό και με τον Γιώργο Πάνου στα αποδυτήρια... Θέλω να το ξαναζήσω με τους συμπαίκτες μου. Κράτησε μόνο ένα βράδυ. Θέλω να το ξαναζήσουμε ως ομάδα και μακάρι να γινόμαστε καλύτεροι. Να είμαστε ακόμα "πεινασμένοι" ώστε να κερδίζουμε και να ζήσουμε πάλι τέτοιες στιγμές με το Μιλγουόκι και με την Εθνική. Με χαμηλά το κεφάλι θα ξαναζήσουμε πάλι τέτοιες στιγμές. Με το Θεό και πάλι δίπλα μας. Είναι εθιστικό αυτό το συναίσθημα. Θέλω να το ξαναζήσω. Είμαστε αυτοί σαν άνθρωποι. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι μαζί με το Θανάση. Να φθάνουμε στα όριά μας. Θα κάνουμε τρομερά πράγματα στην καριέρα μας, έχοντας το Θεό δίπλα μας».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε: «Ήταν μια απίστευτη διαδρομή, αλλά είχα ανθρώπους που με βοήθησαν, με πίστεψαν και με έσπρωξαν να γίνω καλύτερος. Το να είσαι πρωταθλητής ΝΒΑ είναι εθιστικό. Όμως, το καλύτερο συναίσθημα είναι που έγινα πατέρας και θα ξαναγίνω. Δεν το πιάνει το συναίσθημα του τίτλου στο ΝΒΑ. Ωστόσο, όλη η διαδρομή είναι τρελή, που έχουμε το τρόπαιο μαζί με το Θανάση και μπορούμε να το πηγαίνουμε όπου θέλουμε. Ας βάζαμε κανένα σουτ πρώτα... Δεν έχουμε σταματήσει ως οικογένεια κι αυτό είναι το νόημα στη ζωή. Οι γονείς μας δεν σταματούσαν να δουλεύουν, καθημερινά, για να μας μεγαλώσουν και να μας ταΐσουν. Από εκεί τα έχουμε πάρει όλα. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε, γιατί οι γονείς μας δεν σταμάτησαν. Όλα αυτά που έρχονται, λεφτά, διαφημίσεις, τρόπαια, είναι μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά. Χωρίς αυτή δεν έρχονται. Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι. Κάθε χρόνο ξεπερνάμε αυτό που κάναμε πέρυσι κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν ξέρω εάν θα πάρουμε άλλο πρωτάθλημα. Αυτό που ξέρω είναι ότι αύριο θα πάω για προπόνηση. Αύριο. Αυτή είναι η νοοτροπία μας και δεν θα αλλάξει».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε και στην καραντίνα, που τον ανάγκασε να απουσιάσει από τους τελευταίους δύο τελικούς με τους Φοίνιξ Σανς: «Δεν ήταν δύσκολο να βλέπω το ματς από το σπίτι. Το πέμπτο παιχνίδι δεν ήταν το δύσκολο, το έκτο ήταν, δεν ήμουν εκεί να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο. Όμως, το συναίσθημα που ένιωσα και αυτά που έβλεπα ήταν κάτι απίστευτο. Δεν με πείραξε που δεν ήμουν στους πανηγυρισμούς, αλλά ότι δεν ήμουν εκεί να βοηθήσω. Στο τέλος καταλάβαμε ότι το τρόπαιο είναι στο κτίριο. Δεν θα έφευγε, για να πάει στο Φοίνιξ», για να επισημάνει ο Γιάννης, από την πλευρά του: «Αυτό ακριβώς. Αυτό ακριβώς κάναμε ως ομάδα. Να μην έφευγε από το γήπεδο το τρόπαιο. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Τελευταία φορά που οι Μιλγουόκι Μπακς αναδείχθηκαν πρωταθλητές ήταν πριν από πενήντα χρόνια. Δεν ξέραμε, πηγαίναμε παιχνίδι το παιχνίδι. Παίξαμε καλό μπάσκετ και θέλαμε να ήμασταν καλύτεροι σε κάθε ματς. Όταν κερδίσαμε τους Μαϊάμι Χιτ με 4-0 νίκες, αυτό μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πέρυσι μας είχε αποκλείσει με 4-1. Εκείνη τη στιγμή δεν πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά ήμασταν χαρούμενοι που παίζαμε ωραίο μπάσκετ».

Μιλώντας για την Εθνική Ελλάδας δήλωσε ο «Greek Freak»: «Μακάρι να μπορούσαμε να παίζαμε τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην ήμασταν εδώ. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου και να πηγαίνω σπίτι μου, στην οικογένειά μου. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ. Δεν είμαι Αμερικάνος. Δεν θέλω να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ, αλλά να είμαι ο Γιάννης και να δουλεύω. Για την Εθνική, μακάρι να είχαμε προκριθεί. Θέλω πολύ να βοηθήσω την Εθνική με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να κάνουμε κάτι σπουδαίο στο μέλλον. Να έχουμε καλούς παίκτες, καλούς προπονητές, καλό σύστημα και να εκπροσωπήσουμε σωστά τη σημαία. Το επόμενο πράγμα που θέλω πάρα πολύ. Ο Θανάσης μου βάζει challenge. Μου λέει ότι δεν μπορώ να βάλω μια βολή. Η οικογένειά μου με βοηθάει να βάζω προκλήσεις. Με βοήθησε πολύ ο Κόμπι (Μπράιαντ), που μου έβαζε προκλήσεις. Εάν με πίστεψε εκείνος, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο. Θέλω να γίνω καλύτερος, να βελτιωθώ και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με χαμόγελο. Όποια πρόκληση έρχεται, θα είμαστε εδώ για να την χαρούμε».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δήλωσε, επίσης: «Όταν βλέπεις τους γονείς σου, οι οποίοι παλεύουν και είναι πάντα με ένα χαμόγελο, τότε το αποκτάς. Μένει αυτό. Από το να μην έχεις να φας στο να μην μπορείς να βάλεις μια βολή δεν είναι τίποτα. Τη βολή θα τη βάλεις αύριο».

Στις βολές αναφέρθηκε και ο Γιάννης: «Συνεχίζω να δουλεύω. Και καλά να πουν και κακά να πουν, αυτό θα κάνω. Θα συνεχίσω να δουλεύω κι αυτό μου αρκεί. Εάν δεν βάζω βολές ή δεν βάζω σουτ και κάνω λάθος, είμαι εντάξει. Είμαι καλά, γιατί δουλεύω. Θέλω να είμαι καλύτερος σουτέρ και σίγουρα έχω πολλά να δώσω ακόμα. Στα πάντα θέλω να βελτιωθώ».

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές ρωτήθηκαν και για το Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια την αποχώρησή του από την άρση βαρών λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, κι απάντησαν…

Γιάννης: «Το να είσαι στο top επίπεδο είναι δύσκολο. Τα περισσότερα βράδια στο Μιλγουόκι ήμουν μόνος μου με την οικογένειά μου. Είναι βαρύ όλο αυτό που περνάς όταν είσαι αθλητής. Δεν το συζητάμε οι αθλητές, γιατί όταν λένε κάτι τούς απαντούν ''έλα μωρέ, παίρνεις εκατομμύρια'. Χάρηκα που βγήκε κι έκλαψε, έβγαλε τα συναισθήματά του. Δεν τον ξέρω τον Θοδωρή, αλλά μιλήσαμε λίγο στo Instagram. Αυτά τα βάρη δεν πρέπει να τα σηκώνεις μόνος σου. Όπως και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, που θα έρθει στους πρωταθλητές Μπακς. Πρέπει να τον στηρίξουμε».

Θανάσης: «Τεράστιο συγγνώμη στο Θοδωρή, από όλους μας. Και στον επόμενο Θοδωρή. Δεν γίνεται να σηκώσει μόνος σου αυτά τα βάρη. Όλοι είμαστε μαζί του».

Κλείνοντας, ο φετινός MVP των τελικών του ΝΒΑ έστειλε το μήνυμά του, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού: «Με μάσκες θα είμαστε πολύ προσεκτικοί», για να δεσμευθεί: «Θα βρούμε μια ώρα για να κατεβούμε στα Σεπόλια. Να βγάλουμε φωτογραφίες και να παίξουμε μπάσκετ. Τις επόμενες ημέρες θα κατεβούμε στα Σεπόλια, θα είμαστε εκεί με το τρόπαιο και θα παίξουμε μπάσκετ. Θα πάμε να το χαρούμε μαζί με τα παιδιά».

Διαβάστε ακόμα:
Αντετοκούνμπο: Στην Ελλάδα οι πρωταθλητές ΝΒΑ (pics)

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ