27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική: Οι κορυφαίοι του Βορρά

Η 28η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και το basketa.gr διαλέγει τους πέντε παίκτες αυτής για να τους… ρίξει στο δικό του γήπεδο. 

Με την Καστοριά να έχει ανέβει κατηγορία, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ομάδα που βρίσκεται ακριβώς από κάτω της. Η Καρδίτσα χρειαζόταν δύο νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια και τώρα απαιτείται μία στα δύο, αφού κατάφερε να περάσει από το Πευκοχώρι. Ο Ερμής Αγιάς συνεχίζει να την καταδιώκει αν και είναι δύσκολο να την φτάσει και να την προσπεράσει, ενώ Αγρίνιο και Στρατώνι, δίνουν την δική τους “μάχη” για την 4η θέση. Η ΧΑΝΘ από την άλλη, παλεύει για την παραμονή της. Από τις πέντε προαναφερθείσες ομάδες, προκύπτει το βασικό σχήμα του basketa.gr

Point Guard: Θανάσης Γκρέκας: Το Αγρίνιο θέλει να τερματίσει στην 4η θέση και ο 22χρονος γκαρντ κάνει ότι μπορεί για να εκπληρώσει η ομάδα του Χρήστου Μηριούνη τον στόχο της. Στο νικηφόρο πέρασμα από τον Εύοσμο, ο νεαρός Κύπριος είχε 18 πόντους με τους 12 εξ αυτών να προέρχονται πίσω από τα 6.75μ.

Shooting Guard: Γιάννης Δασκαλόπουλος: Το Στρατώνι θέλει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται και μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα, θα φλερτάρει ακόμα και με την 4η θέση, ασχέτως αν δεν είναι στο χέρι του. Θα το παλέψει πάντως και αυτό φάνηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Ανατόλια, εκεί όπου ο 37χρονος Ελληνογερμανός είχε 22 πόντους. 

Small Forward: Χρήστος Ζιάκας: Η σωτηρία δεν εξαρτάται από την ίδια αλλά η ΧΑΝΘ, όσο ζει θα ελπίζει. Κατάφερε να επικρατήσει του Φίλιππου και από τους 81 πόντους που έβαλε, τους 21 τους σημείωσε ο 33χρονος φόργουορντ. Οι 15 ήταν πίσω από την γραμμή του τριπόντου

Power Forward: Νέστορας Κόμματος: Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφερόμαστε στην αφεντιά του. Κάνει ότι μπορεί για να ανεβάσει τον Ερμή Αγιάς στην Α2 αλλά πέρα από τις καλές εμφανίσεις, θα χρειαστεί κι ένα.. θαύμα! Όπως και να ΄χει, στο ντέρμπι με την Καστοριά, ο 40χρονος power forward είχε 17 πόντους με τέσσερα τρίποντα. 

Center: Βαγγέλης Παπαδόπουλος: Μία νίκη στην Καρδίτσα στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια θα είναι αρκετή στην Καρδίτσα για την στείλει στην Α2. Αρκετοί ήταν και οι πόντοι του 32χρονου center καθώς στην νίκη επί της Ευρώπης Πευκοχωρίου, είχε σημειώσει 21. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ