24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βρυχάται για παραμονή ο Πάνθηρας

Ο Πανιώνιος πήρε φόρα, έστω κι αν άργησε και μετά το εντός έδρας 74-66 επί του Γυμναστικού/Φάρου, έφτασε τις τρεις νίκες και παλεύει στα ίσια για την σωτηρία του με έναν ολόκληρο γύρο μπροστά του. Καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου, έπαιξε πιο σωστά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και νίκησε δίκαια χωρίς να αγχωθεί στα σποραδικά ξεσπάσματα των φιλοξενούμενων που στήριξαν όλη τους την προσπάθεια στα τρίποντα.

Ο Πανιώνιος... έπιασε από τον λαιμό τον Γυμναστικό και προηγήθηκε με 9-0 στο 3', με την άμυνά του να έχει αποδιρογανώσει πλήρως τους φιλοξενούμενους, αλλά και με την επίθεση να βρίσκει λύσεις από πολλούς παίκτες.
Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου άρχισαν τα τρίποντα για να βρουν διέξοδο και στο 18-12 του δεκαλέπτου είχαν 1/9 δίποντα και 3/9 τρίποντα(!) με τον Πανιώνιο να έχει κυριαρχήσει πλήρως.
Ιδιο σκηνικό και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, με 6-0 του Πανιώνιου μέχρι το 24' και νταμπλ σκορ 24-12. Η διαφορά διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 16', όμως, ο Γυμναστικός πάλι με τρίποντα και κυρίως με τον Παπαντωνίου όχι μόνο επανήλθε στο ματς, αλλά έφτασε στη λήξη του ημιχρόνου σε απόσταση βολής, 36-33 έχοντας δημιουργήσει στα... ξαφνικά συνθήκες ντέρμπι.

Δεκάλεπτο... καρμπόν ήταν και το τρίτο. Αποντοι οι φιλοξενούμενοι για 4 λεπτάκαι 43-33, βρήκαν κάποιες λύσεις με σουτ στη συνέχεια και 44-41, κυρίαρχος ο Πανιώνιος στη συνέχεια μέχρι το 56-47 της περιόδου και διαρκώς εντεινόμενη η αίσθηση της υπεροχής σε όλους τους τομείς του Πανιώνιου δεν όδευε εκ του ασφαλούς για την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Το 60-50 στο 32' μάλλον ενθουσίασε υπέρμετερα τους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν κάποιες επιπόλαιες ενέργειες και ο Γυμναστικός που έκανε μικρά ξεσπάσματα, πλησίασε εκ νέου στο 60-58 στο 34'. Ο Πανιώνιος όμως, ήταν πολύ αποφασισμένος για να μην μπλέξει σε περιπέτειες και με ένα ακόμα σερί 10-0 μέχρι το 37', έκανε το 70-58 και εξασφάλισε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

ΕΓΓΥΗΣΗ: Ο Ντέγιαν Κράβιτς είναι... σεληνιασμένος τον τελευταίο καιρό και δικαιώνει στο έπακρο την επιλογή του. Αφού ηγήθηκε της θριαμβευτικής νίκης επί του Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα, σήμερα ήταν και πάλι η.. κολώνα του Πανιώνιου και έδινε σιγουριά σε όλη την ομάδα του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η χαώδης διαφορά των δύο ομάδων στα δίποντα εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του αγώνα. Ο... ορθόδοξος Πανιώνιος είχε 21/34 και η απελπιστικά άστοχη Λάρισα, 13/42 και λογικά δεν είχε τύχη στο παχνίδι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ